Minäkö kuntosalille?

Liikunta 1

On taas se aika vuodesta, kun lehdet ovat täynnä laihdutus- ja jumppaohjeita. Tuntuu että jokaisen itseään kunnioittavan kansalaisen pitäisi käydä kuntosalilla ja erilaisissa jumpissa muutaman kerran viikossa. Tutkimusten mukaan liikunta lisää onnellisuutta.  Omalla kohdallani tuo onnellisuuden lisääntyminen riippuu lajista.

Muutama vuosi sitten marketin aulassa oli pari hoikkaa nuorta naista jakamassa jotain kuntokeskuksen arpalappuja. Täytin lapun mahdollisia seurauksia ajattelematta, pudotin sen laatikkoon ja unohdin asian saman tien.

Parin viikon kuluttua kuntokeskuksesta soitettiin. Olin juuri lähdössä jonnekin, enkä ennättänyt kuunnella, mitä asiaa soittajalla oli. Arvelin hänen yrittävän kaupata kuntosalipalveluja. Lupasin kuitenkin armollisesti, että hän voi soittaa seuraavalla viikolla uudelleen. Mielessäni ajattelin, että soita vaan, mutta kauppoja ei tule.  Muutaman päivän välein tuli pari soittoyritystä. Jätin vastaamatta.

Marraskuun alkupuolella olin metroasemalla, kun puhelimeni soi ja näytössä näkyi taas tuo sama numero. Vastasin. Sain kuulla voittaneeni jotain (en kuullut kaikkea kunnolla ympäröivän hälyn takia) ja että minun pitäisi tulla käymään Bluefitnes kuntokeskuksessa Helsinginkadulla. Sovin ajan kahden viikon päähän. En laittanut sitä aluksi edes kalenteriini. Ajattelin, että peruutan sen sitten lähempänä. Tai jätän vaan menemättä. Sisäinen vastustus oli huippulukemissa.

VIP-jäsen

Uteliaisuus kuitenkin voitti. Niinpä pimeänä ja sateisena maanantai-iltana lähdin ottamaan selvää mistä on kysymys. Hoikkaakin hoikempi, mustiin vartalonmyötäisiin vaatteisiin pukeutunut sievä nuori nainen, Jenni, istahti viereeni mustalle nahkasohvalle. Vastapäisessä nojatuolissa istui vähän minua nuorempi nainen. Jenni kertoi ensin sille toiselle naiselle, että hän on voittanut kahden viikon treenit salilla.

Minun puoleeni kääntyen Jenni kertoi, että olen voittanut pääpalkinnon heidän arvonnassaan. Olin nyt heidän Vip-jäsenensä! Vip-jäsenyys sisälsi seuraavat edut: Ainaisjäsenyys 0€ (norm.153€), kuukausi treeniä rajattomasti 0€ (norm.89€) ja InBody-mittaus 0€ (norm.49€). Koko palkinnon arvo lähes 300 euroa. Ensimmäisen kuukauden jälkeen voisin jatkaa treeniä erikoishintaan 49,90€/4 viikkoa ja sopimus tulisi tehdä vuodeksi. Sovin starttiopastuksen seuraavalle viikolle ja sain magneettikortin, jolla pääsisin salille vaikka aamulla kello viisi. Iltaisin olisi jumppaakin jos jonkinlaista. Jenni oli sitä mieltä, että kannattaa osallistua mahdollisimman moneen.

Poistuin kuntokeskuksesta hämmentyneenä. Onko minun siirryttävä pois mukavuusalueeltani minulle outoon ja tuntemattomaan maailmaan, kyselin itseltäni? Pitääkö minun mennä kohtaamaan oma huonouteni sinne osaavien ja hyvin trimmattujen itseäni nuorempien joukkoon? En tuntenut oloani ollenkaan kotoisaksi. Tämä tuntui ainakin sata kertaa kamalammalta kuin koulun liikuntatunnit.

Share

5 comments for “Minäkö kuntosalille?

 1. On sinua arpajaisissa lykästänyt!

  Joensuussa asuessani kävin silloin tällöin kuntosalilla. Ihmiset
  käyvät niin monista eri syistä siellä, eivät kaikki ole kehonrakentajia. Lihaskunnon ylläpitäminen on ihan hyvä lähtökohta. Pakkastalvina ei pääse aina ladullekaan.

 2. Postilaatikkoon oli tipahtanut mainos
  ”Kurvit kuntoon”.

  Kiinnostuin asiasta
  ja soitin mainoksen lähettäjälle, arvelin että
  kurssi on jo aivan täynnä. Ei ollut täynnä,
  eikä edes alkamassa osanottajien vähäisyyden
  takia.

  Saavat siis minunkin kurvini olla toistaiseksi
  ennallaan.

 3. Arpajaisonni on näköjään edelleen tallella. Olen viikon aikana voittanut kolmella peräkkäisellä casinoarvalla peräti seitsemän euroa/arpa.

 4. Onnittelen – suosittelen lämpimästi kuntosalia. Aloitin itse 60+ ryhmässä syksyllä ja nyt jo tuntuu sauvakävelylenkeillä jännää irtonaisuutta lihaksissa.
  Vanheneville – kuten minä – suositellaan enemmänkin lihaskunnon ylläpitoa kuin laihdutusta.

 5. Lämpimät onnittelut minultakin, olet Lissu saanut upean voiton. Kuntosaliin kannattaa kyllä tutustua. Varsinkin jos ohjanta on vähääkään samaa luokkaa kuin meillä Tohmajärvellä kansalaisopiston ryhmissä. Puolitoista vuotta olen salilla käynyt ja kovasti tuntuu keho tykkäävän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *