Elokuvakritiikki

Musta kylki kummallakin
Hassun hauska komedia
Luottonäyttelijät osaavat

Avio-onnea Morganeiden tapaan, DVD, komedia,
ohjaus: Marc Lawrence,
pääosissa Hugh Grant ja Sarah Jessica Parker,
levitys: Walt Disney Studios Motion Pictures AB

Meryl ja Paul asuvat Manhattanilla ja elävät menestyneen parin elämää, jopa niin, että avioliittokin on jo asumuserovaiheessa miehen uskottomuuden vuoksi. Sitten alkaa tapahtua. Pari joutuu nimittäin todistamaan murhaa ja murhaaja alkaa jäljittää myös heitä. Niinpä Meryl ja Paul joutuvat muuttamaan maalaiskaupunkiin Wyomingiin piiloon palkkamurhaajia. Mutta murhamiehillä on keinonsa ja jännitys tiivistyy samalla, kun pariskunta alkaa vähitellen selvitellä välejään maaseudun rauhassa.

Elokuva on letkeä komedia, jossa alan takuuvarmat näyttelijät tekevät kivan roolityön. Jonkinlaista opetustakin elokuva tarjoaa, sillä anteeksiantoa kaipaa myös Meryl, joka on asumuserovaiheessa haksahtanut petiin toisen miehen kanssa.

Ilta kuluu tällaista viihdettä katsellessa kivasti, joskaan syvempää analyysia ei ilottelu tarjoa.

Sarah Jessica Parker tunnetaan sinkkuelämää-sarjasta. Hän alkoi harrastaa balettia 8-vuotiaana ja esiintyi myös television lapsitähtenä. Balettiopintojen huipentumia oli mm. esiintyminen pähkinänsärkijä-Baletissa. Komediennenä hän on esiintynyt mm. Nicolas Cagen kanssa elokuvassa Kuherruskuukausi Vegasissa.

Hugh Grant on mm. Golden Globe – voittaja. Lukuisilla elokuvilla on ollut menekkiä ja ne ovat tuottaneet maailmanlaajuisesti yli 2,4 miljoonaa dollaria.

Päänäyttelijäpari suoriutuu hyvin rooleistaan, joissa he ovat kumpikin vuorollaan katuvaisia avionrikkojia, mutta lopulta tietysti yhteinen sävel löytyy ja rosvot saadaan kiikkiin, tietysti vähän helppohintaisella tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *