Raja-asema tärkeä maakunnalle

Niiralan kehittämistä yritetään saada Pohjois-Karjalan kärkihankkeitten joukkoon. Toivottavasti siinä onnistutaan. Ihmetystä herättää, miksi se ei siellä ole aikaisemmin ollut. Niiralan rajanylityspaikan merkitys on koko Pohjois-Karjalalle hyvin tärkeä.

Tohmajärven kunnanhallitus on oikealla asialla kiirehtiessään tien parantamista ja varautumista raja-aseman laajentamiseen. Oikeastaan näitä asioita pitäisi ajaa koko Keski-Karjalan yhteisvoimin. Tässä kohteessa tuskin onnistuttaisiin edes käräjöimään, kuten Hellin kanssa näyttää käyvän.

Kunnanhallitus on turhan vaatimaton, kun se esittää tietä korjattavaksi vain 12 kilometrin pätkältä rajalta Kemien mäen alle. Samalla kertaa olisi hyvä hujauttaa tie kuntoon kuutostielle asti. Mutkainen ja kapea se on myös Kemiestä Onkamoon.

Saattaahan olla, että joidenkin paikallisten ahtaitten intressien vuoksi edetään pätkä kerrallaan. Kunhan ei vain tulisi aikanaan kiire, jos nyt takerrutaan lillukan varsiin. On turha kuvitella, että kaikki venäläiset turistit pysähtyvät Tohmajärvelle, jos tie on kunnossa vain sinne saakka. Vanhentunut on myös käsitys, että valtaväyliä vedettäisiin asutuskeskusten läpi, vaikka muutama kauppaliike niin haluaisi.

1 comment for “Raja-asema tärkeä maakunnalle

  1. Tasan KAHDEKSAN VUOTTA SITTEN Värtsissä oli tämä Erkki Jormanaisen juttu. Mitä ajattelet tänään, Niiralasta? Ja Tohmajärvestä? Ja Pohjois-Karjalasta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *