Kuntoviesti Kaustajärvellä

Aikoinaan hiihdettiin kansakoulunuorison kuntoviestiä Helsingistä Nuorgamiin. Noin neljäkymmenta vuotta sitten odoteltiin viestinvaihtajia Kaustajärvellä, jotta viesti saataisiin eteenpäin Tuupovaaran maisemiin.

Patsolan koululaiset toivat viestin Värtsilästä Kaustajärvelle ja Kenraalinkylän hiihtäjien tehtäväksi tuli taivaltaa pätkän matkaa eteenpäin kunnan rajalle. Rajamerkkikin on jo saanut uudet tekstit. Paikka on nykyisin Joensuun kaupungin ja Tohmajärven kunnan rajalla Kaustajärvellä. Kenraalinkylässä ja Kaustajärvellä oli vielä silloin hiihtävää koulunuorisoakin.

Seppo Pusa

4 comments for “Kuntoviesti Kaustajärvellä

 1. Muistan Kaustajärveltä kovia hiihtäjiä, mieleen tulee esimerkiksi Mielosen Jussi, joka paineli meikäläisen ohi Öllölän Seppojen piirikunnallisissa ensimmäisellä aukealla. Mennessään ähki, että onpa vaikeaa tämä hiihtäminen.

 2. Kaustajärvellä oli myös kovia juoksijoita. Kalevi
  Tikka juoksi piirin ennätyksen v. 1974
  10 000 m:llä, se oli 29.02.2
  Kalevi oli maaotteluedustajana kyseisenä
  vuotena.
  K. Tikan piiriennätys on tehty 37 vuotta
  sitten jäädäkseen historiaan.
  Pystynevätkö maamme parhaat vastaavaan
  vielä tänäkään päivänä?
  Hyvä, Kalle!

  Juhani Mielonen ja Kalevi Tikka hiihtivät
  alle kahdeksantoista vuotiaiden sarjassa SM:kisoissa
  saaden palkintosijoja. He kilpailivat
  myös Puijolla ja Salpausselällä.
  Kuvia oli lehdissäkin

 3. Terveisiä Kaustajärveltä 10 vuoden takaisen jutun liitteenä! Järvi on vielä umpijäässä – eletään kuitenkin kevätsäässä – kesä kohta keikkuen tulevi. Ja mökkiläiset – ajallaan. Joutsen ja kuikat ulapalle – Universumin Helmeen, liki rajan Suomen puolelle.

 4. Taas löytyi asia, josta en ole kuullutkaan, enkä tätäkään juttua nähnyt. Onkohan se viesti mennyt perille vai tuliko kesä väliin. Mikä mahtoi olla aika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *