Ensimmäiset mansikat

Mansikat sulle, rahat mulle. Pirjo Reijonen (vas.) ja Toini Mantsinen maistelivat Ismo Ruutiaisen tuomia mansikoita. Maku todettiin hyväksi. Kuvat EJ

Marita Määttänen kaunisti pihaa maljaköynnöksellä.

Värtsilän kesänavauksessa Niiralassa otettiin lauantaina hieman varaslähtö kesän mansikoitten suhteen. Kiteeläinen puutarhuri Ismo Ruutiainen toi uutta satoa muutaman laatikollisen maistiaisiksi.

”Maalis-huhtikuun vaihteessa istutettuja, muovihuoneessa kasvatettuja”, hän kertoi. Monet epäilivät etukäteen mansikoitten makua, mutta yllättyivät myönteisesti. Hyviä ne olivat.

Tavanomaista satoa saadaan vielä odotella. Ruutiainen arvioi, että harson alta saattaa saada juhannukseksi, mutta muutoin ehkä 3-4 viikon kuluttua.

Monenlaisia muitakin herkkuja oli Itähuolinnan sisä- ja pihatiloissa saatavilla. ”Näläkä tässä tulloo, kottiin on lähettävä”, viisasteli joku katsellessaan makkara- ja kinkkutiskiä.

Miltei vierellä mittautettiin verenpaineita ja kolesteroleja sydänyhdistyksen infopisteessä. ”Eihän se vois pilatakaan”, tuumi Wilhelm Kyyrö ja asettui mittausjonoon.

”Sinulla voipi olla kolesterolit korkealla, kun läskiä syöt”, arveli vieruskaveri, mutta sai vastauksen: ”Läskit panen aina pilikillä ollessa syötiksi.”

Itähuolinta tarjosi nokipannukahvit ja letut kävijöille, mitä käytettiinkin ahkerasti hyväksi. Suomalaiseen puheenporinaan sekoittui kesän avajaistilaisuudessa runsaasti itärajan takaista kieltä, sillä venäläiset vierailivat vapaapäivänään naapurin puolella.

Kesää itärajalla.

Otto sai essun, jotta voi auttaa Soile-äitiään letunpaistossa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leena, myyntitykki Tohmajärveltä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilhelm Kyyrö tilasi kolesterolimittauksen Anja Homaselta.

Seppo Väistön ohjaama rajakoira Mimmi kiinnosti lapsia.

2 comments for “Ensimmäiset mansikat

  1. Vaikka olin Niiralan tapahtumassa en Leenaa nähnyt, harmi.
    Mansikoita ostin kassillisen ja hyviä olivat. Kiitti kiitti.
    Pusan Mirja

  2. En minäkään nähnyt Mirjaa enkä monta muutakaan. Asiakkaat eivät osautuneet takapihalle, missä meitä myyjiä oli lisää. Oikein iso puutarhamyymäläkin kesäkukkineen. Ensi kerralla laitetaan iso plakaatti ohjaamaan. Muuten Maritan järjestelyt olivat loistavat. Kiitoksia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *