Majava metsurina

Kaustajärven rannalla majava on aloittanut metsän parannustyöt. Onnistuneita kaatoja joista yksi perjantaina 30.8. klo 9:45. Keskeneräisiä töitä on useampia ja leimauksia on myös suoritettu. Perjantaisen kaadon oksat olivat maanantaiaamuun mennessä kuljetettu pois majavan uintisuunnasta päätellen luonnonsuojelualueelle Jormanilan niemeen.

zte 002

zte 003

zte 006

Teksti ja kuvat: Pentti Pakarinen

4 comments for “Majava metsurina

  1. Voi minkälaisia taideteoksia – hienoja
    MirjaSisko

  2. Tämähän helpottaa metsän omistajia. Tarkkaa työtä majava tekee. Miksi majava valitsee kyseisen puun?

  3. Majavat varastoivat nyt syksyllä ruokaa tulevaa talvea varten. Vesistöjen ollessa jäätyneenä majavat eivät liiku maan päällä kuin jonkinlaisesta pakosta. Majava syö varastoimiensa puiden kuoriosan ja puut käyttää pesän vahvikkeeksi. Siellä Lieksan alueella ollessani näin sen kuinka majavat joutuivat ravinnon puutteessa hakemaan syötävää lähi metsästä. Ne koivunkarahkat raahattiin sinne pesäpuron rantaan ja kuoret syötiin. Kerran susi oli napannut syöntireissulla olleen majavan ateriakseen. Siinä toteutui luonnon kova laki, toisen kuolema on toisen elämä.

  4. Majavien rakentama pato voi aiheuttaa veden nousemisen
    rantametsiin hehtaarien alueelle. Siinä tulevat ”eturistiriidat”
    majavan ja metsänomistajan välille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *