Sotaorvot vierailulla Hotelli Joessa

Tiistaina 16.4. tapasivat paikalliset sotaorvot toisensa Värtsilän uudessa Hotelli Joessa. Tilaisuuden aluksi vieraat lahjoittivat uusille hotelliyrittäjille Kultaköynnös-kukkasen, jolle varmaankin löytyy sopiva paikka hotellin tiloista.

Kahvittelun aikana vaihdettiin kuulumisia ja ”muisteltiin nuoruutta”, kuten eräs tilaisuuteen osallistujista totesi. Eino Punkki näytti kuvia ja kertoi omista ja perheensä matkoista Lapissa, Ruotsissa, Norjassa, Islannissa ja Venäjällä. Sitten lähdettiin tutustumaan hotellin tiloihin, ”kiertoajelulle”.

Huoneet  ja tilat todettiin toimiviksi ja hillityn kauniilla tyylillä sijatut sängyt aivan houkuttelivat pötkähtämään päiväunille. Kukaan ei kuitenkaan jäänyt nukkumaan, vaan siirryimme hotellin vastaanottotiloihin ja sohvanurkkaukseen järjestäydyttiin valokuvaan.

Sotaorvot ja laheiset yhteiskuvassa.

Sotaorvot ja laheiset yhteiskuvassa.

Kuvaan kokoontui parisen kymmentä henkilöä, sotaorpoja ja heidän läheisiään, joiden elämään sota on jättänyt aikanaan synkän varjon. Näistä synkistä yhteisistä kokemuksista huolimatta ilmeet olivat ajoittain hyvinkin iloisia, kun ”näin tavattiin kohtalotovereita taas pitkästä aikaa, talvi on voitettu ja ulkona paistaa aurinko niin keväisesti.”

Sotaorvot Kalle Lintunen Raili Närvänen ja Eino Punkki.

Sotaorvot Kalle Lintunen Raili Närvänen ja Eino Punkki.

Teksti ja kuvat: Vuokko Väänänen

 

1 comment for “Sotaorvot vierailulla Hotelli Joessa

  1. Näin se tulee elämässä mennä toinen toistamme tukien ja vertaistuki on se parhain tuki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *