Miljoonalahjoitus Värtsilään!

Paistaa se päivä risukasaankin, myhäili kyläpäällikkö hymynvirneessä kylätalon kahviossa ja tarjoili pullakahveja kaikille tiedotustilaisuuteen saapuneille toimittajille, jonne minäkin Värtsi lehden toimittajana saavuin kuulemaan kutsussa luvattua jymyuutista, varsinaista jytkyjen jytkyä.

Tiedote: Pitäjäyhdistys on saanut suurlahjoituksen, kun helmikuussa 2012 kuolleen helsinkiläisen kauppaneuvoksen omaisuudesta on siirtynyt testamentin perusteella Värtsilän Pitäjäyhdistykselle miljoona euroa!

Värtsilästä lähtöisin olevalle kauppaneuvokselle on kertynyt mittava omaisuus maailmanlaajuiseksi toimijaksi kasvaneen suuryrityksen osakkeen omistajana. Tämä osaltaan selittää miljoonalahjoituksen kytköstä Värtsilään.

Nuukasti ollaan totuttu elämään, ja on pärjätty. Juhlan kunniaksi kyläyhdistyksen hallitus on tehnyt seuraavia päätöksiä, joissa ei säästellä! Nyt ei olla köyhiä eikä kipeitä, viittaa kyläpäällikkö vanhaan sananlaskuun.

Kyläyhdistyksemme johto palkitaan vuosikymmenien pyytettömästä talkootyöstä kylämme asioiden hoitamisesta viikon lomamatkalla aurinkoiseen Thaimaaseen! Täydellä ylläpidolla. Yksin pitäjäyhdistyksen johtohenkilöt eivät lähde viettämään ansaittua aurinkolomaa, sillä hallitus on päättänyt jakaa hyvää. 10 kyläläistä otetaan mukaan matkalle, ja heidänkin kustannukset maksetaan kokonaisuudessaan kyläyhdistyksen varoista.

Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä! Varauksia otetaan vastaan vain puhelimitse kylätalolla maanantaina 2.4. klo 10 lähtien, (kylätalon avautuessa). Puh. 040-462 7074.

Kyläläisten ei tarvitse olla huolissaan enään kyläyhdistyksen pärjäämisestä, tai siitä saadaanko vuokrarahat kasaan, sillä kylätalon vuokrat on jo maksettu 10 vuodeksi etukäteen. Jää niistä rahoista vielä lainattavaksi kunnallekkin, mikäli pikkurahan puute sattuisi tulemaan, kertoo kyläpäällikkö tiedotustilaisuuden lopuksi.

Share

18 comments for “Miljoonalahjoitus Värtsilään!

 1. Tämähän onkin tosi hyvä uutinen.
  Hienoa on myös tuo ilmoittautuminen, joka pitäisi voida tehdä myös paikalle saapumalla.

 2. Erkki, tämä taitaa olla niitä aprillijuttuja?

 3. Älkää kaikkia rahoja tuuletelko, sieltä tulee muhkea perintövero
  perässä!!!

 4. Passoopa olla värtsiläläinen (eikä joensuulainen). Terv. Mike

 5. Eläköön YYA-sopimus!!! Vaihdetaan eurot rupliksi! Varmuuden vuoksi? Päästään ainakin Uralille, jos tulee EU:ssa iso jytky.
  Jornesti

 6. Jopa sattu vahinko, kun passi paloi! Kiitokset terveisistä,Erkki!
  Aarre.

 7. Taitaa kaikki upota Thaimaahan. Eikö kylälle jää euroakaan?

 8. Mihinkäs unohtui palkkio Erkki Jormanaiselle kahden vuoden pyyteettömästä uurastuksesta Värtsin hyväksi? Siitä huolimatta, että kyseessä on aprillipila.

 9. Olemme, ihan totta, saaneet miljoonan, ehkä enemmänkin.Positiivisesti yhteen hiileen puhaltavia,erilaisin lahjoin varustettuja ihmisiä,joilla on vielä iloista leikkimieltäkin. Kyllä nämä vielä jotakin synnyttävät tälle kylälle ja ovat jo synnyttäneet esim. tämän lehden.

 10. Hieno uutinen näin 1.4., huhtikuun ekana.. Huhtikuuhan se taitaa olla englanniksi April.. No, olkoon, mutta uutisesta taisi puuttua se, että Värtsilän koulun johtaja kuuluu Thaimaaseen lähtevään porukkaan. On tärkeää oppia koulukulttuuria muista maista ja viedä omaa ilosanomaamme muille. Asia on niin tärkeä, että kouluyhteistyön merkeissä koulunjohtaja vierailee Phuketissa ja Bankogissa yhteensä kolme viikkoa. Ja firman piikkiin tietysti. Hienoa, että tuli tämä lahjoitus! Vieläköhän jostakin saisi ilmaiset uudet Speedon uikkarit?

 11. En ole katkera, mutta kuitenkin Värtsilän Pitäjäyhdistyksen olisi nyt korkea aika laajentaa toimintaansa Värtsilän Maailmanyhdistykseksi. Pidän kyllä huolen siitä, että soitan huomenna heti klo 9.59 ja pääsen mukaan. Tosikoille on matkallakin käyttöä. Voin vaikka pelotella alennuksia uimavedestä tai rantamaasta.

 12. Näyttää kyläpäällikkö Tiittanen lähteneen jo aurinkorannoille! Sinilinnun ovessa lappu: suljettu lomamatkan johdosta! =)

 13. Aprillipilahan tämä juttu oli. Olisi ollut hauskaa jos edes joku olisi sen uskonut.. edes hetken..

  Käry kävi pian, kommentissa klo 8:05

  Millaisia muita aprillipiloja löysitte eilisistä verkkolehdistä sekä painetuista julkaisuista?

  Arki jatkuu kylätalolla. Tervetuloa!

 14. Voihan sitä kiukaallekin heittää löylyä lisää, joskus.

 15. Pohjanmaalla kerrottiin juttua, että EU kieltää omien siemenperunoiden istuttamisen. Närpiön potatisbrukarna olivat hieman käärmeissään.

 16. Pitelehän EJ tiukasti kiinni siitä Värtsinmusta-pussistasi, ettei eu pääse osille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *