Ilmakuvia Värtsilästä

Ilmakuvat Heino Turunen

Kuvattu Rajavartioston helikopterin kyydissä istuessa. Näyttääkö paikka tutulta? Kuvia lisätään muutaman päivän välein. Käy katsomassa ja veikkaa mistä kuva on.

Jänisjoki, Niirala, Sikkerin silta
Kaustajärven koulu

35 comments for “Ilmakuvia Värtsilästä

 1. Tv-Reinikaisessa piti tietokysymyksiin vastata aluksi jotenkin, että tietää tai luulee tietävänsä.

  Eipä ollut ensimmäisen ilmakuvan paikasta minulla aavistustakaan rehellisin keinoin. Varjojen yms. perusteella arvioin ilmansuuntia ja asetin ilmakuvan karttakuvan oheen. Nyt pääsen jo sanomaan, että tiedän tai ainakin luulen tietävni.

  Jätän enemmät arvailut kuitenkin rehellisempien tehtäväksi, ainakin toistaiseksi.

 2. Komia kuva kuitennii, mistä lie. Join mutkista vois veikata Värtsilee, mutta voip olla muuvaltakii. Ei maha Hemppa itekään muistoo mistä lie kuvat räpsinyt, mutta mukava niitä on katella ja porukalla pistee koordinaatit kohilleen

 3. Vihjeeksi: Joskus 80-90 luvun taitteessa partiolennolta Ilomantsin suunnalta palatessa otin muutamia kuvia. Sattui vain kamerassa olemaan lehden toimituksen mv-filmiä.

 4. Hiidenvaarantie 196B osoitteessa olevat rakennukset etualalla?

 5. Hiidenvaarantien osoitteesta kohde löytyy ja liekö kartassa näkyvä suvanto se Paavon kala-apaja.

 6. Hyvät oli kuvausnäkymät, kun sai edessä namikoiden ja vipujen seassa istua. Enkä minä tietysti yksin lennellyt oli kaverina vakio kuskikin viereisellä paikalla.
  290

 7. 674
  Kumma kun kukaan ei ole keksinyt mistä tämä kuva on, vaikka on ollut näkösällä jo monta päivää. Jotain tuttua siinä vaikuttaisi olevan.. keksisi vain mitä

 8. Vasemmalle Vornasen kohdalta erkanee tie ”Hyrsylänmutkaan”. Vornasen takana on koulu. Taustalla vasemmalla siintää rautatie.

 9. Nysse selvis.. tuo Vornasen Eskon AIV-torni näytti tutulta. On tullut varmaan sadat kerrat ohi ajaessa nähtyä.

 10. Sikkerivaaran silta. Oikeassa yläkulmassa joen mutkassa on Komoniemi. Taustalla näkyy Niiralan tehtaita ja Raja-Ratavartioasema.
  Milloin lienee kuva otettu.

 11. Samm kyselee jo asian ytimiä. eli aikaa. Kuvista tarkemmin tutkien voisi joku päätellä jopa vuosiluvun tarkkuudella, varsinkin kun ja joskus kun Alpo kerkiää laittaa loputkin kuvasarjan kuvat.

 12. Siellähän, tuolla Raja-Ratavartioasemalla on helikopterikenttä johon helikopterit laskeutuu ja nousee ilmaan harvakseltaan.

  Yksi rakennus, kolme perheasuntoa ja ”komentokeskuksen” sisältänyt rakennus on purettu pois helikopterikentän vierestä.

  Tehtaitten paikalla seisoo nykyään Apulantatehdas.

 13. Tuosta kolmannesta kuvasta ei ole hajuakaan mistä se on otettu.
  Kaipa kuvan ottaja tietää kohteen.

 14. Kuvausaikaan kohdistaen: Se kuvassa näkyvä pitkulaisesta vartiorakennuksesta vasemmalle Koukuntien toisella puolen sijaitsi silloin hekokenttä.

 15. Toinen kuva on otettu joka tapauksessa ennen vuotta 1995, koska siinä ovat näkyvillä eräällä omistukseemme tulleella raiviolohkolla sijainneet silloin vielä levittämättömät ja jo uutta ylispuustoa kasvavat kantoaumat.

  Kolmannessa kuvassa näyttäisi olevan Kaustajärven koulu.

 16. Tuo kuva Niiralasta on otettu ennen vuotta 1990. Värtsilän tieremontti oli 1990-1992 jolloin rakennettiin myös kevyenliikenteen väylät Niiralan ja Värtsilän kylille. Tuossa kuvassa on myös Uudenkylän kouluun rakennettu jatko osa joka on muistaakseni tehty 1998-1999. Korjatkaa jos olen väärässä. Viimeisessä kuvassa on Kaustajärven koulu. Kävin siellä rippikoulu leirin.

 17. Kortteerasin vanhempien kanssa tuolla koulun yläkerrassa kaljapullon mittaisena.Jaloma kuulemma käski pitää töppöset jalassa,ettei lattiaan potkuttelu häirihe koulupäivää.

 18. Isä Veikko ja muut Tarvaisen lapset kävivät Kaustajärven colleagea.

 19. Samaa koulua kävi äitini ja sisarukset -30 luvulla ennenkuin naapuri laittoi evakkotielle.

 20. Pertti,äitisi on ollut meidän pesueen koulukaveri. Toini täti.s 1915, Toivos.1916, isä Veikko.s 1918, Anni s. 1921,Sirkka s.1925 ja Arvo s.1930. Kovin oli haikara pesinyt Kurkivaarassa.

 21. Ukkini oli Kalle Tarvainen ja äitini Helvi Tarvainen

 22. Kaustan Pertti: Pyörädimme vuonnai 1985 kesälomalla Kaustajärvellä. Köröttelin Heinäjoen sillalle ja tapasin rouvan ja esittelin hänelle itseni. Rouvan sukunimi oli muistaakseni myös Tarvainen, ja hän kertoi istuneensa tätini Sirkan vierustoverina. Ah kovin pagisimme. Olikohan äitisi?

 23. 1617 katselua tähän mennessä.
  Kuvia saa arvaailla edelleen, mutta jos kukka tietää oikeasti, niin kertokaa, niin kirjoitetaan kuvalle nimi toimituksen puolesta. Ainakin kahdesta kuvasta puuttuu sijaintitieto.

 24. Ka, tuo alempi on tuosta Hiijjenvuaran tieltä, Lötjösiin paikkoja nykyisin näkyvissä. Toisiksi alimmaisesta ei oo käryä.

 25. Juhan aika-ajoitus hivelee lähellä totuutta. Laitoin kuvasarjan, jos olisi kaikki näkyvillä niin lisää kiintopisteitä voisi paikalliset ainakin paikantaa. Lentoreitti ei ollut paluulennolla viiva suora vaan tehtiin ylimääräinen kierros kylän ympäri.

 26. Jos suinkin oikein tulkitsen, niin toiseksi viimeinen kuva ei tarkasti ottaen olekaan Värtsilästä vaan nykyisen Joensuun kaupungin puolelta Saarivaarasta.
  Vesistö on Saarilampi (Aluslampi) ja lähimpänä tietä sijaitsevan pihapiirin omistavat Heikki ja Soile Vilokkinen. Heidän nykyistä asuintaloaan ei tässä kuvassa vielä näy.
  Kauempana metsän takaa siintävä vesistö näyttäisi suunnasta päätellen olevan Patson (Pason) Pitkä.

 27. Jussin tulukinta on tismalleen oikein. Siihen aikaan kun kuva on napattu, niin Vilokkisen Jaska asui kyseisellä paikalla. Oikealla ylempänä näkyy ainakin yksi ellei kaksi Murasen taloa. Taustalla näkyvä Pasonpitkä tunnetaan myös Myllypitkän nimellä. Pientä osviittoo, nii johan löyty suuntimat:-)

 28. Loppukuvia kuvasarjasta ei vissiin ole tulossa joko julkaisen kuvauslennon ajan?

 29. Nyt pitäisi kaikki lentokuvat näkösällä. Uusia lentoja odotellaan.

 30. Kuvat 6 ja 7 Värtsilän keskustaa.
  Kuva 8 Niiralan asemapihaa.
  Vilma tädin valkoinen pieni ”mökki” näyttäis olevan risteyksessä, siinä hän asui muutaman vuoden ennen muuttoaan Seppäläntielle rivitaloon.

 31. AJANKOHDAN PALJASTUS:
  Kuvat löytyivät vanhasta arkistosta johon olin tallentanut filmi/paperikuvista digitalisoidut kuvat
  KANSINON OTSIKKONA OLI v. -83-84 mv kuvia.

 32. kyllä suurin osa kuvista on tuttuja,kesäisin tulee käytyä aika usein niiralassa ja myös värtsilässä. kuvista puheen ol len kaikki kuvat eivät ole tuttuja. ensi kesänä täytyy ottaa selvää kuvien siainti kohdat..ei muuta kun terveisiä teille sinne karjalaan,kyllä lumet sulaa joka kevät.

 33. Voisiko saada paikkamerkinnän kaikkiin kuviin?!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *