Pihabongaus 29.-30.1.22

Kalle Luutalahdesta lähettää terveisiä ja kuvia Pihapongaus päiviltä.

Osa kuvista rantamökiltä 29.1.2022. Talitiaisia 15 kpl, sinitiaisia 10 kpl , hömötiaispari, käpytikkoja 3kpl, närhiä myös kolme sekä yksi töyhtötiainen.

Osa kuvista kodin ikkunasta ruokintapaikalle. Pihaympäristössä paljon tiaisia ainakin 30 kpl, joista sinitiaisia vähän alle puolet sekä käpytikka pariskunta, 4 kpl närhiä ja 1 hömötiainen. Pihapiirissä käy yleensä viisi harakkaa, kolme sattui pongausaikaan.
Oravapariskunta (en laittanut kuviin) kävi pikaisesti hätistelemässä lintuja ja ahmimassa parhaat palat.

Terveisin Kalle

Alpo Viinijärveltä lähettää allaolevat kuvat

Tässä asetelmassa on vähän ”parempaa” evästä kuten pähkinää ym
Ruokintapaikkoja. Kuusten juurella kauraa, sekä kuusten takana näkymättömissä talipalloja läskiä maassa kauraa ja kalan perkeitä sekä salaatin ym kasvisten jämiä. Etualalla ”parempaa evästä”

Tässä oli sellainen tarkoitus, että teen tähän puun juureen aitaverkosta pienen häkin närhien ja harakoiden kiusaksi kun ne tulevat ahmimaan sitä ”parempaa evästä” jota tippuu maahan. Kylvän siihen myös maasta syöville keltasirkuille kauraa ym. Nyt kävi kuitenkin niin, että keltasirkut pelkäävät verkkoa eivätkä mene häkkiin mielellään. Sen sijaan närhiä ja tinttejä verkko ei häiritse mitenkään.

Öiset valot loistaa lintujen ruokintapaikan kuusessa

Muita havaintoja.
Aamuhämärässä ensin tulivat närhit 6-8, muita lintuja ei näkynyt.
Parhaaseen aamiais aikaan ei ollut yhtään lintuja. Sitten 10 maissa huomasin puiden oksilla keltasirkkuja, mutta eivät tulleet maahan syömään, miksi? Pelkäsivätkö jotain vai odottivatko jotain? Sitten tuli joku ja lensi maahan syömään ja vasta sitten nämä puiden oksilla istuskelevat keltasirkut tulivat syömään. Odottelivatko he todellakin jotain matriarkkaa ennekuin on heidän vuoro. En ole ennen tällaista huomannut, tai en ole silmä kovana vahtinutkaan. Iltasyönnin aikaan eli ennen hämärtymistä närhiä oli samalla tavalla puiden oksilla, mutta eivät tulleet syömään ennen kuin joku aloitti syönnin.

Syöntiaikaan kaikki tapahtuu niin nopeasti, ettei niitä ehdi laskemaan. Minä teen niin, että otan kuvat samaan aikaan syöttöpaikalta sekä lähipuista. Lasken sitten linnut niistä kuvista.

Terkuin Alpo

4 comments for “Pihabongaus 29.-30.1.22

  1. Aamukahvin aikaan oli vielä hiljaista lintujen ruokintapaikalla. Lintujen joulukuusen valot loistivat mukavasti ja jokaisesta pynttilästä tuli kolme lisävaloa niiden vasemmalle puolelle johtuen kait ikkunalasien heijastuksesta.

  2. Pihabongauksen ohjeet löytyy BirdLife sivulta pihabongaus.
    Siellä on myös ohjeet ja osallistumisohjeet.

  3. Kallelta on tullut hienoja bongaus kuvia, mutta en ehdi laittaa niitä tähän. Kunhan valtteri-lumia on kolattu niin ehkä illalla sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *