9 comments for “Viikon 27 puheenaiheet

 1. Mitäpä olette mieltä Kreikan kansanäänestyksestä ja tilanteesta ylipäätään?

 2. LAULAVAT SADEPISARAT (Singin’ in the Rain) Maria Sarkkisen ja Jari Salokankaan ohjaama musikaali OHVANAN KULTTUURITALOLLA

  Esiintyjille ja muille järjestäjille suuret kiitokset . Olette tehneet hyvän työn.
  Esitystä on mahdollisuus nähdä vielä heinäkuun aikana – viimeisin näytös 2.8.
  Esityksessä on hyviä esiintyjiä pianisti, laulajat, näyttelijät – Jari Salokangas, Maria Sarkkinen, Saara Saastamoinen, Samuli Moilanen ja Kaisa Ursinus. Jopa sama ihminen useassakin roolissa niin kuin esimerkiksi Kaisa Ursinus monena. Tohmajärveläisen Jari Salokankaan näin näyttämöllä nyt ensi kerran. Hän on ilmeikäs näyttelijä ja hyvä tanssija. Suosittelen näkemään musikaalin.
  Ulkoisilta puitteiltaan tilat ovat vaatimattommat esiintyjille ja katsojillekin – takariveiltä näkyvyys näyttämölle ei ollut kovin hyvä. Tuolirivien jonkinlaisella lomituksella saattaisi saada hieman apua tähän ongelmaan. Esitys oli kohtalaisen pitkä ja tuntui siltä, että vanhan rakennuksen ilmanvaihto ei ollut paras mahdollinen. Tästä huolimatta
  kannatti silti katsoa ja kuunnella musikaalia. Kiitos musikaalin tekijöille!

  Pusan Mirja nuoruudessa Ohvanassakin käväissyt.

 3. Mielipide: Suomalaiset joutuvat vielä ”venyttämään penniä”, niin Kreikan ja varsinkin oman maamme talouden hyväksi.

  Eipä ollut paljon hyötyä niistä vaadituista lainatakuistakaan Kreikalle. Sinne mänivät nekin eurot!

  Ihmetyttää asenne: ”rahaa otamme jos annatte lainaksi ja antakaa vain lisää meidän pohjattomaan kaivoon niin paljon kuin teiltä löytyy, takaisin emme pysty maksamaan, koska emme pysty!” Pyöriikö todella Kreikan talous vain ja ainoastaan nyt lainarahalla? Tuhon tien!

 4. Sinne pohjattomaan kaivoon uppoaa eräskjn euro.Minusta ei pitäisi enää rahallisesti avustaa
  Kreikkaa.Ei Suomi varmaan koskaan saa niitä vakuuksia takaisin.

 5. Historia toistaa itseään. 1930 luvun puolella Kreikan velat nollattiin edellisen kerran. Kreikalla on edessä vain tylyä kohtelua rahoittajapankkien taholta. Me taass olemme pankkien takaajat halusimme tai emme. Jos Eurooppa laiva uppoaa niin me uppoamme siinä mukana. Eniten tämä asia tulee harmittamaan Saksalaisia ja Ransakalaisia heidän pankeilla on sitä saatavaa eniten Kreikan konkurssipesästä.

 6. Meidän kannattaisi olla varovaisia noiden velkapuheiden suhteen. Suomen valtiolla on velkakello.fi sivuston mukaan liki 98 miljardia tällä hetkellä. Eli kyllä kovasti perästä tällä hetkellä tullaan!!
  Mikäli nykyinen hallitus (ja Eduskunta) ei todellakaan pysty kääntämään Suomi-Neidon kurssia niin parin vuoden päästä täälläkin ollaan Kreikan tasolla velkojen suhteen. Edellisiä hallituksia voi tietysti syyttää tuhlailusta jopa Kreikan tukemisen suhteen, mutta eipä näytä aika nyt taloudellisessakaan mielessä mitenkään hyvältä…

 7. Taitaa vanhassa albanialaisessa sanonnassa olla ainakin osatotuus: Laske sormesi, jos olet kätellyt kreikkalaista.

  Ehkä idän huiputin korjaa lopulta potin.

 8. Kreikka on täynnä raharikkaita joilla verot jää maksamatta. Kansa on ahkeraa ja töistään huolehtivia. Siellä oli myös Onassis laiva miljärdööri, joka hurmasi rahoillaan ja mammonallaan Yhdysvaltain presidentin entisen puolison. Minne menevät tukieurot? Menevätkö kansan hyväksi vaiko pelinappuloiksi. Veronkierto saattaa olla myös otollinen tulonlähde. Jos veroja ei makseta ympäröivä yhteiskunta näivettyy ja taantuu ränsistyneeksi menneisyyden muistomerkiksi.
  Politikkoja kun seuraa intensiivisesti ja heidän lupauksia, voi vain sano: sanat ja lupaukset muuttuvat heti kun tulevat valituksi tehtävään. Onko nykypoliitikot valepolitikkoja, pelleinä äänestäjiään pitäjiä.

 9. 40 vuorokauden jälkeen pääsi nauttimaan omista työn tuloksista,
  ja tämä oli perunaa!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *