Rakasta itseäsi-rakastat maailmaa

Kaunis kirja
Julkkikset avoimina

Marika Kiviharju/Ilkka Pernu: Alaston totuus, Minerva 2015

Jos rakastaa itseään, on helppo rakastaa koko maailmaa.
(Saija-Riitta Kotirinta)
Eläinten katseleminen on minulle hengellinen kokemus.
( Miina Äkkijyrkkä)
Pyrin siihen, että kokisin joka päivä jotain kaunista.
(Helena Lindgren)

Harvoin sattuu käteen näin upea kirja. Valokuvat, joissa on kieltämättä myös paljasta pintaa, ovat tyylikkäitä. Niitä voi nimittää kamerataiteeksi. Mutta kun lukee julkkisten jutusteluja elämästä, rakkaudesta, kauneudesta, ystävistä, perheestä, parisuhteesta, jne. tulee mieleen, että jokaisen ihmisen sisin on kaunis ja pyrkii hyvään, myös niiden, joiden elämässä on tapahtunut ikäviäkin asioita.

Remu Aaltonen mainitsee, että ihmisen elämässä kaikki perustuu rytmiin. Jo puheen selkeä rytmi voi kertoa ihmisestä paljon hyvää. Ihmisen pitää löytää elämässä oma rytminsä.

Teuvo Hakkarainen, joka tunnetaan myös sahurina ja kansanedustajana, tuumii, että ensimmäisen kauden kansanedustajana hän astui jokaiseen miinaan, jonka sensaatiolehdet hänenelle virittivät. Nyt hommaan on tullut harkintaa mukaan ja miehelle on kasvanut eduskunnassa paksu nahka.

Helena Lindgren on sitä mieltä, että kauneus pelastaa maailman ja Virpi Miettinen tuumii kauneuden olevan kokonaisvaltainen asia, johon kuuluu myös sisäinen kauneus.

Harvoin olen tarttunut näin hyvin toimitettuun kirjaan. Joku voi vierastaa hivenen ”rohkeita” mustavalkokuvia, mutta turhaan. Lukukokemuksesta jäi hyvä jälkimaku.

Jouko Varonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *