Hanhien kevätmuutto päättymäisillään

Valkoposkihanhien kevätmuutto näyttää olevan loppusuoralla. Lintujen määrä on merkittävästi vähentynyt viime päivinä eikä uusia muuttajia ole laaksoon juurikaan enää ilmaantunut. Tänä aamuna Sääperin rantapelloilla lepäili vielä noin tuhannen valkoposkihanhen parvi mutta sekin oli ollut niillä sijoillaan jo jonkin aikaa.

Värtsilän alueella toimivat hanhipaimenet ovat huomioineet että tänä keväänä muutto on ollut rauhallisempaa kuin aiemmin. Liekkö yhtenä syynä ollut yhdessä vaiheessa kovaa itä-kaakko suunnalta puhaltanut tuuli joka olisi siirtänyt muuttoreittiä aavistuksen lännemmäksi? Tiedä häntä… Hanhipopulaatio ainakaan ei ole entisestä millään lailla pienentynyt.

Näillä näkymin ”hanhipaimentaminen” lopetetaan tänään, vielä on auki se voidaanko työtä jatkaa vielä syysmuuton yhteydessä. Toiminta näytti onnistuneen, valtaosa linnuista lepäili ja ruokaili niille tarkoitetuilla peltolohkoilla jotka pääosin sijaitsevat Sääperijärven ympärillä.

Karkoitustoimista Värtsilässä vastasivat Värtsilän Riistamiesten palkkaamat hanhipaimenet. Rahoitus toimintaan tuli Ympäristöministeriöltä ja se kanavoitiin Pohjois-Karjalan ELY: n kautta hankemuotoisena Värtsilän Riistamiehille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *