17 comments for “Sana on vapaa 44/22

 1. Nostetaan tätäkin vielä esiin!

  Yleisötilaisuus Värtsilän ent. koulun säilyttämisestä kuntalaisten käytössä tämän viikon keskiviikkona eli 9.11.klo 18. Paikalla on myös kuntapäättäjiä sekä tiedotusvälineiden edustajia. Kyläläisiä toivotaan mukaan sankoin joukoin. Kahvitarjoilu!

 2. Marraskuun 10 päivä on Martin nimi päivä.
  Perinteinen merkkipäivä. Mitä kaikkea sanontoja niitä olikaan..
  ”Martti maita vahvistaa..”

 3. Täällä piti vähän luutaa käydä heiluttamassa. Toivotaan asiallista kommentointia.

 4. Koulukiusaajat värtsin suojelussa. Ei kukaan viiti teille kirjoittaa joutavia pehmojuttuja

 5. Hei Seija. Voisitko hiukan avata ja tarkentaa. Miten VÄRTSI suojelee koulukiusaajia..?

  Värtsi ei hyväksy minkäänlaista kiusaamista.

  ”Joutavien pehmojuttujenkin” kirjoittaminen on tärkeätä siinä missä muidenkin.

  Tervetuloa kirjoittamaan juttuja Värtsiin!

 6. Gabriel Kivivuori Sereno voitti Klami-sävellyskilpailun nuorten sarjan.
  Näin uutisoi sanomalehti Karjalainen tänään.

  Onnittelut myös isovanhemmille Päiville ja Hannulle!

 7. Värtsilä pimeänä klo 19.15 lähtien. Miten laaja lie katkos?

 8. Telle ja Eira, lämpimät kiitokset meidän Kaapon muistamisesta. Olihan se meille isovanhemmille iso ilo olla Kouvolassa kuulemassa ja näkemässä tuo konsertti sekä sen jälkinäytös. Samoin mieltä lämmitti, kun poika jossain haastattelussa kertoi, että hän on saanut elämäänsä vaikutteita mm niin Meksikosta kuin Värtsilästäkin.

 9. Niin tai näin, saavutus on joka tapauksessa erittäin hieno.
  Parhaimmat onnittelut sekä säveltäjälle että hänen läheisilleen, tästä on hyvä jatkaa! 🌹

 10. Hieno saavutus kerrassaan – siitä se ura urkenee! Kosmopoliitteja säveltäjiä on Suomessa ollut historian havinasta, ja heitä tarvitaan aina itseisarvoisesti musiikin vuoksi ja Suomen maineen kohottamiseen!

 11. On todella hienoa lueskella mummuni kotiseudun juttuja tästä verkkolehdestänne!
  Terveiset täältä Nakkilan kirkon vaiheilta.

 12. ”Eskolle” ja kumppaneilleen:

  Huomaan, että syksyn pimentyessä on ”fan-clubini” alkanut aktivoitua menneen kevään malliin. Molemmat vuodenajat ovat tunnetusti vaikeita toisille. Toiset meistä taas selviävät valon vaihteluista paremmin. Niiden joilla on voimavaroja enemmän, pitää ainakin yrittää auttaa niitä, joille tämä aika on liian rajua. Aina ei toki aika riitä edes metrin mittaan, mutta koetetaan sittenkin.

  Ajattelin kuitenkin, tarkoituksellisesta provosoinnista huolimatta – ja hiukan velvollisuudestakin, antaa vinkkejä edes hieman helpompaan elämään. Sillä eihän kenellekään ole terveellistä elää jatkuvasti katkeruudessa ja vihassa – krooniset negatiiviset tunteet kun vaikuttavat ennen pitkää myös fyysiseen terveyteen, ja lisäävät painetta jo ennenkin pitkiin päivystysjonoihin.

  Ja sitä paitsi täällä Värtsin kommenttipalstoilla vääntäminen luo ikävää ilmapiiriä muutoin hienoon tunnelmaan, ja vie energiaa Värtsin ansioituneilta ylläpitäjiltä. Eihän sitä luutaakaan jaksa koko ajan heilutella, tulee rasitusvammoja. Ja taas ollaan poliklinikkajonossa…

  Voi tietenkin olla edelleen niin, kuten keväälläkin, että nimimerkkien takana ovat jälleen ihan tavalliset trollit, jotka haluavat osakseen vain reaktioita huomionhakuisuutensa tyydyttämiseen. Mutta siinäkin tapauksessa korvien välyksen tilalla on merkitystä.

  Mutta joka tapauksessa: alla olevassa linkissä on perusdataa psyykkisestä hyvinvoinnista ja mielen tasapainosta.
  Kannattaa vilkaista, vaikka luulisikin että kaikki on itsellä ok. Koskaan ei ole myöhäistä yrittää. P.s. Jutellaan enemmän kun kohdataan raitilla. Saatan jopa tunnistaa nimimerkit… P.s.2 Värtsin uusi toimittaja Eero-Matti on ottanut hyvän asenteen kirjoituksiinsa, muun muassa ekoteemassaan. Kansalaiset kaipaavat selkeästi henkistä tukea ja tietoa!

  Parempaa jatkoa Esko & Co!

  http://www.verkkovaria.fi/taydentavat/psykologia/opiskelijalle/aloitus/teema-1-oma-psyykkinen-hyvinvointi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *