27 comments for “Viikon puheenaiheet vko 17

 1. Vilkaiseppa tämän sivun oikean reunan ilmoituspalstaa. Eira on pistänyt sinne Tohmajärven info-tv:n linkin. Sieltä se löytyy Kaustajärvi-logon alapuolelta. Kuvaa klikkaamalla saat omaan koneeseesi pyörimään sen saman info-tv:n joka on nähtävissä Kaivon ikkunassa, kunnantoimiston aulassa, Tohmajärven Matkapalvelun ikkunassa, Nurkkalassa, Terveyskeskuksen kahviossa, kirjastossa, liikuntahallilla ja Värtsilän kylätalossa. Ja kun pistät sen vielä kirjanmerkiksi omaan koneeseesi, saat sen näkyviin mitään muuta sivua avaamattakin ja annat infon rullata tarpeen mukaan.
  Kiitos Eira!

 2. Nyt minulla on aikaa nähdä toinen ihminen silmetysti. Ei some ole muuta kuin toisen sanoilla kohtaamista. Video yhteys on etukäteen hapituksen tilanteeseen tehtyä. Ikää kun tulee väistämättä vanhentuneen isäni tokaisu tulee mieleeni: Olin minäkin joskus nuori ja nätti, nyt olen vain nätti.

 3. Ennen isä sanoi pojalleen, jolle koira puraisi orkosen poskeen, että: ” Naiset on rumien miesten perään”. 🙂

 4. Kuin myös niin osuvasti todetaan, että kyllä kylymä kahvi kaunistaa,,,,….. mutta eihän se nyt ihmeisiin pysty:-)

 5. Kauneus on katsojan silmässä!
  Näkisipä sinne.

 6. Kun reikäleivät kuivuivat uuninpankon yläpuolella vartaassa. Leivät säilyivät, kun kosteus niistä poistui. Leipä kastettiin ruokapöydässä kuumaan veteen tai sulaan voihin. Vieras kun tuli kylään vastaan ottaja halusi tarinoida tulijan kanssa. Ovella vastaanottaja sanoi: Tule tupahan: istu, istu kasta, kasta.

 7. Sepon kirjoitus on minun mieleeni. Miksi mennä nimimerkin alle. Miksi ei voi ola oma itsensä omalla nimellä. Rehellisyys on valtti millä suomalaisuutta markkinoidaan onko se myytti?

 8. Nyt on vielä mahdollisuus sanoa ennen päätöksiä. Valinnanvapaus ja maakuntamalli on huitaistun tehty. Ei kukaan ole kysynyt kansalaisilta palvelujen käyttäjien mielipidettä. Ei ”pakolla” vaan toisen kuulemisen kautta. ’Hiljaa hyvä tulee ajatellen aivan kaunis”

 9. Mie en edes tunne monta hyvää kaveria nimeltä. Nimet ei ole tärkeitä jos jutut on hyviä

 10. Vanhuksen kotihoito on saanut piirteitä, jotka eivät ole ihmisarvoja kunnioittavia. Kun todetaan, että yksilö ei pärjää kotona hänet on otettava huomaan ja arvokas lähtö on annettava. Omaisten huoli pitää ottaa vakavasti. Euroopassa niin myös Suomessa perhe oli koossa koko elämänkaaren ajan. Tuli aika ja työnperään muutto muutti pakan ja vanheneviin sukulaisiin yhteys oli puhelinten kautta niin myös tänäpäivänä. Viisas on joka ottaa jotakin onkehen elämän kokeneiden tarinoista.

 11. Mitä mitä meinaako Tohmajärven kunta hävittää koko Värtsilän kartalta😢

 12. Maksaa ehkä liikaa järjestää asukkaiden kauppa- ym kyytejä Tohmajärven kylälle.

 13. leivän homekestävyys…..ranskalainen brioche leivonta on tänäpänä `varteenotettava`
  taikinanteko tapa,jääkaappi kylmät ainekset ,vaivattu taikina kylmään tunneiksi,voi ensteks heräillä huoneen lämmössä,vaivataan muutaman tiiman päästä kevyesti kaasut pois,uusi kylmänostatus,kylmäkohotus n. 1vrk,taas hiilidioksiili pois,lyhyt lepo,ylöslyönti ,nostatus ja paisto.leivästä tulee pähkinäinen maultaan ja kaskummitusta,ei pysty home,hiili hyydraatit popsii hiiva.

 14. ….ja levain-leivonta,samaan tapaan äskeisen kans ,mutta hapanjuuri—-ranskan lever tarkottannee kohota, nousta/selittivät jossain.

 15. …ja sen viis kauneudesta,mulle riittää tää mun kommeus!!

 16. Liikuttumatta ei voi seurata valtakunnallista
  veteraanipäivän juhlaa. Viimeistään siinä vaiheessa
  herkistyy kun lauletaan: ….”Hymni soi holvissa hiljaa”….

  Aika on korjannut vijaa. Vielä yhdeksänkymmentäluvulla
  tuttavapiirissä oli monta veteraania, oli tullut tavaksi lähettää
  joillekin heistä veteraanipäivän tervehdys postikortilla.

  Jostain syystä eräänä keväänä kortti jäi lähettämättä
  entiselle naapurille. Hän oli vapaaehtoisena Lapin sodassa.
  Jälkeenpäin vaimonsa kertoi, että puoliso kävi sinä päivänä
  monta kertaa postilaatikolla. Oli odottanut korttiani.

  ”Hoivatkaa, kohta poissa on veljet. Muistakaa, heille
  kallis ol’ maa. Kerokaa lastenlapsille lauluin.
  Himmetä ei muisto koskaan saa.”

 17. Kiitos Telle veteraanipäivän kauniista ja herkistävistä sanoistasi.

  Kunnioitus veteraaneille!

 18. Se minkä veteraanit sodassa ja kodin naiset evakossa tekivät ovat liputuspäivän ansainneet. Uskon että melkein jokainen suomessa asuva kokee, että tämä on hyvä maa asua.

 19. Kirkkohallituksen sivuilta näkyy tieto, että Värtsilän kirkon ja kellotapulin maalaukseen sekä pintavesijärjestelyyn onnmyönnetty 52.100 euron avustus!

 20. Suomesta lomalta palaavalta mieheltä kysyttiin ,että minkalainen se Suomi on?Hän vastasi se on kolmen K maa,Kylmä, kallis, ja kaukana.

 21. Eräs kiinalainen turisti oli lomaillut Suomessa Pääsiäisen ja vapun aikoihin ja ihmetellyt suomalaisten tapoja. Miten ovat kaiken suunnitelleet toimissaan viimeisen päälle. Kuten kierrätyskin on hoidettu viimeisen päälle. Syövät jopa ruuankin kahteen kertaan.
  Entäs sitten kevään juhla vappu jolloin koko kansa on liikkeellä turuilla ja toreilla. Seurasin Helsingin keskustassa tapahtumia siellä oli humalaisetkin merkitty valkoisilla lakeilla. Siellä oli alaston naisen patsas, joka kuvasi ilmeisesti humalaista naista, koska senkin merkkasivat valkealla lakilla.

 22. Kaijalle! Lähettäisitkö linkin mainitsemallesi sivulle Värtsin toimitukseen?
  Koetin etsiä, en löytänyt…?
  Asiasta pitää tehdä juttu Värtsiin! Hyvä uutinen!

 23. Eira, laitoin sähköpostilla linkin sekä varsinaiseen päätökseen että sitä taustoittavaan Kirkkohallituksen tiedotteeseen. Päätöshän tehtiin Kirkkohallituksen yleisistunnossa viime tiistaina. Tämä on todella hyvä päätös, joka otetaan ilolla vastaan.

 24. Kaijalle lämmin kiitos! Tiedän, että juuri Sinä teit tuloksellisen työn. Värtsilän kirkko – lahjoitusten rakas kirkko – voi jatkaa Värtsilän laaksossa!

 25. Hienoa työtä kirkon hyväksi. Kiitos kaikille asiaan vaikuttaneille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *