Ukrainalaisten näyttely kirjastolla

Värtsilän taiteilijaresidenssissä asuvien Oleksandr ja Alyona Miroshnychenkon upeita töitä nähtävänä Tohmajärven kirjastolla.
Alyona ja Oleksandr Miroshnychenko ovat ukrainalaisia taiteilijoita. Oleksandr työskentelee keramiikan parissa, kun taas Alyona on erikoistunut tekstiilitaiteeseen. Kun sota alkoi, he asuivat kahden tyttärensä kanssa Chuhuivin kaupungissa Harkovan alueella. Kaupunki on ollut Venäjän tykistötulen kohteena koko sodan ajan. Alyona ja Oleksandr jättivät kotinsa Ukrainassa ja asuvat tällä hetkellä Värtsilän taiteilijaresidenssissä.

Näyttelyn teokset ovat syntyneet viime vuoden aikana.
”Kun sota alkoi, luova työ alkoi tuntua mahdottomalta ja merkityksettömältä, ja kaikki taiteeseen liittyvä tuntui kiertävän meidät kaukaa”, he kertovat. ”Lopulta taide kuitenkin auttoi meitä palaamaan takaisin elämään. Vuorovaikutus materiaalin kanssa ja keskittyminen yksinkertaistiin, mekaanisiin liikkeisiin, auttaa meitä löytämään tasapainon.”

Instagram: @ceramicsoul
@felt.mi

www.mirosh.net

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *