Pohjois-Karjalan rajavartiosto tiedottaa

Katsaus Pohjois-Karjalan rajavartioston toimintaan joulukuu 2020

Rajojen valvonta

Rajavartioston valvomalla maastorajalla ei havaittu joulukuussa yhtään henkilöiden aiheuttamaa luvatonta rajanylitystä.

Metsästyskoirien aiheuttamia rajatapahtumia havaittiin kerran.

Rajavartiosto suoritti joulukuun aikana kaksi partiota yhteistyössä poliisin kanssa harva-alueen kenttävalvontaan liittyen. Rajavartiosto suoritti kiireellisen yleistä järjestystä turvaavan tehtävän kerran ja poliisin pyynnöstä kaksi kertaa. Virka-apua poliisille annettiin kerran.

Rajatarkastukset

Niiralan rajanylityspaikalla rajanylitysliikenteen yhteydessä havaittiin yhden henkilön aiheuttama rajajärjestyssopimuksenrikkomus. Henkilö ylitti valtakunnanrajan jalkaisin Suomesta – Venäjälle ja takaisin Niiralassa rajanyli johtavalla maantiellä.

Niiralan rajanylityspaikalla suoritettiin joulukuussa 12 068 rajatarkastusta. Rajanylitysten määrä väheni vuoden 2019 joulukuuhun (94 027) verrattuna noin 87 prosenttia. Valtioneuvoston päätöksellä 19.3.2020 alkanut rajanylitysliikenteen rajoittaminen on vähentänyt päivittäisen rajaliikenteen määrää.

Suomalaisten rajanylittäjien osuus joulukuussa oli 1 270 (noin 10,5 prosenttia) ja venäläisten rajanylittäjien osuus 10 526 (noin 87,2 prosenttia). Muiden maiden kansalaisia oli 272 (noin 2 prosenttia) kokonaisliikenteestä. Tilastovertailuna vuoden 2019 joulukuussa suomalaisten osuus oli noin 46 prosenttia (43 494) ja venäläisten osuus noin 53 prosenttia (49 623).

Joulukuussa Niiralassa evättiin maahanpääsy puutteellisten maahantuloedellytysten vuoksi kuudelta henkilöltä.

Joensuun lentoasemalla suoritettiin joulukuussa rajatarkastuksia 372 Schengen-alueen sisärajan ylittävälle henkilölle.

Rikostorjunta

Joulukuussa Pohjois-Karjalan rajavartioston suorittaman valvonnan yhteydessä havaittiin kaksi liikennerikkomusta, yksi kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja kaksi muuta rikkomusta.

Rikkomusten seuraamuksina annettiin yhteensä kolme sakkoa ja kaksi huomautusta.

Sotilaallinen maanpuolustus

Pohjois-Karjalan rajavartiosto kotiutti 17.12.2020 saapumiserän 1/2020 varusmiesjohtajat sekä saapumiserän 2/2020 miehistön jäsenet, yhteensä 129 varusmiestä ja vapaaehtoisen asepalveluksen suorittanutta naista. Kotiutettavat olivat aloittaneet palveluksensa tammikuussa 2020 ja heinäkuussa 2020.

Lisätietoja antaa rajavartioston apulaiskomentaja, puh. 0295 423 000.

Julkaistaan myös uudistetulla raja.fi sivustolla kohdassa Uutiset ja tiedotteet – Rajavartiolaitos.

Terveisin,

Milla Ignatius

_____________________________________
Milla Ignatius

Viestintäsihteeri

Raja_CMYK_Vihrea_Suomi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *