Pohjois-Karjalan rajavartiosto tiedottaa

Rajoitukset rajanylitysliikenteessä jatkuvat Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella

Valtioneuvoston 10.7.2020 antaman päätöksen mukaisesti rajoituksia rajanylitysliikenteessä jatketaan ulkorajoilla ja osassa sisärajoja 11.8.2020 asti. Pohjois- Karjalan rajavartioston vastuulla olevilla rajanylityspaikoilla rajanylitysliikenteen rajoittaminen vaikuttaa liikenteeseen Niiralan rajanylityspaikalla ja Joensuun lentoasemalla.

Ulkorajoilla rajoitusten sisältöön ei ole tulossa muutoksia nykyiseen verrattuna. Henkilöliikenteen rajoitukset Niiralan rajanylityspaikalla jatkuvat nykyisellään. Tavaraliikenne Niiralan rajanylityspaikalla ja Lieksan Inarin tilapäisellä rajanylityspaikalla jatkuu nykyisellään.

Hallituksen tekemä päätös mahdollistaa Joensuun lentoaseman avaamisen kansainväliselle liikenteelle, huomioiden sisä- ja ulkorajaliikennettä koskevat matkustusrajoitukset. Joensuun lentoasema on avoinna lentopaikan pitäjän päätösten mukaisesti.

Venäjän rajoitukset rajaliikenteessä Suomen ja Venäjän välisellä rajalla ovat voimassa toistaiseksi.

Pohjois-Karjalan rajavartioston henkilöstöä osallistuu sisärajoilla tapahtuvaan rajavalvontaan.

Lisätietoa rajanylitysliikenteen rajoittamisesta ja ohjeistusta rajanylittäjille löytyy Rajavartiolaitoksen internet-sivuilta www.raja.fi.

Pohjois-Karjalan rajavartiosto muistuttaa lisäksi, että liikkuminen rajavyöhykkeellä on luvanvaraista. Lupaa rajavyöhykkeelle voi hakea Rajavartiolaitoksen toimipisteestä tai sähköisen asiointipalvelun kautta.

Pohjois- Karjalan rajavartioston rajanylitysliikenteeseen liittyvissä asioissa lisätietoja annetaan numerosta 0295 41 2370.

Medialle lisätietoja antaa apulaiskomentaja numerosta 0295 42 3000.

1 comment for “Pohjois-Karjalan rajavartiosto tiedottaa

  1. Rajavartiosto on täyttänyt kiitettävästi tehtävänsä näissä korona käänteissä. Jatkossakin voi tulla poikkeavia olosuhteita. Kun niitä eteen tulee otetaan ne rauhallisesti hallintaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *