Karhuhavaintoja?

Kuvat kuvateksti Kalle M Väänänen

Eri tahoilta on kuulunut uutisia karhuhavainnoista. Kiteellä autoon törmännyt nalle jouduttiin lopettamaan kun oli loukkaantunut kolarissa niin pahoin. Kalle-Matti Väänänen lähetti kuvia lumenhärmäiseltä soratieltä. Joku isokokoinen kulkija siinä on tassutellut. Mikähän lienee?

Luutalahdessa soratiellä oli ohuessa lumessa suurikokoiset jäljet. Sepelin vuoksi tarkkaa kuvaa ei saanut, mutta jalat harallaan taapertavasta kävelytyylistä voi arvailla karhun jäljiksi, kynnenkin jäljet näkyivät

Tallettanut Alpo R

Share

8 comments for “Karhuhavaintoja?

  1. Kalle M Väänänen pohtii jäljen tekijää. Kukaan ei vielä ole kommentoinut kuvaa. Otetaan susi pois luettelosta, mutta ovatko nuo jaljet ikäänkuin kolmen jäljen ryhmässä. Silloin olisi toinen etutassu ja toinen takatassu samassa jäljessä.

  2. No jos kartotetaan ne elukat ja hyypiöt, jotka ei varmasti oo jättäneet nuita jäläkiä, niin jälelle jiäp se ainut oikee:
    Kettu, hirvi, jänis ja en ainakaan mie, tuskin Kallekaan, niin nyt ei oo enee monta vaihtoehtoa:-)

  3. Kun ei ole mittakaavaa on vaikea arvioida. Karhulta jää selvät kynnenjäljet. Minä veikkaan ahmaa.Ahmahan on runsastunut viime aikoina kovasti.

  4. Jos vain rohkeasti arvelee renkaan oletetun leveyden, ehkä noin tai päälle 20 cm, perusteella, olisi tassun jäljen läpimitta 8…10 cm? Mutta mitäs sitten?

  5. Tuohan on selvästi Nokian joko kitka tai nastarenkaan jälki.

  6. Lumimies Jetiä ei ole kukaan ehdottanut eikä lasten kirjasta Nalle Puh olevaa Hirvikirvistä. Hyviä ehdotuksia jäljen tekijöiksi kaikki esille tuodut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *