Raja varautuu viisumivapauteen

Passintarkastusta Niiralassa vuosituhannen vaihteessa. Kuva EJ

Rajavartiolaitoksella on kehittämishanke, jonka avulla on tarkoitus varmistaa kasvavan rajanylitysliikenteen sujuvuus itärajalla. Samalla varaudutaan näköpiirissä olevaan EU:n ja Venäjän viisumivapauteen.

Kehittämishankkeeseen liittyy rajavartiolaitoksen tiedotteen mukaan toimintojen tehostaminen, tarkastushenkilöstön lisääminen ja rajatarkastusten automatisointi sekä nykyistä tehokkaampi yhteistyö muiden viranomais- ja yhteistyötahojen kanssa. Myös ylityspaikkojen infrastruktuuria on suunniteltu vastaamaan voimakkaassa kasvussa olevia liikennemääriä.

Itärajan henkilöliikenteen arvioidaan kasvavan 1,5-2 kertaa nykyistä suuremmaksi vuosikymmenen loppuun mennessä. Tämä tietäisi noin 20 miljoonaa rajanylittäjää. Viime vuonna ylittäjiä oli yli 10 miljoonaa, jossa oli kasvua 27 prosenttia.

Vaalimaalla oli yli kolme miljoonaa ylitystä (kasvua 15,5 prosenttia), Nuijamaalla yli kolme miljoonaa (36 prosenttia), Imatralla lähes kaksi miljoonaa (39 prosenttia) ja Niiralassa toista miljoonaa (30 prosenttia).

1 comment for “Raja varautuu viisumivapauteen

  1. Eero-Matti on oikeassa siitä että nyt on niin kehityspäällikkö kuin jo johtajasopimuksenkin mukaan kunnajohtaja kehittämään Niiralaa.Tiet kuntoon,tullille ja rajavartioasemalle lisää tilaa.Venäjänkauppaa harjoittaville yrityksille lobbaamaan edullista teollisuusmaata ym, ym.Nyt on riittävästi pyöritty hellinhelmoissa ja kyläkokouksissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *