Raja tarkkana

Rajatarkastukset pelittävät Niiralassa. Tämän sai joulun alla kokea venäläinen kolmekymppinen mies, joka kävi Suomessa 2006-2008 kolmella eri nimellä  ja sai silloin maahantulokiellon. Nyt mies käännytettiin takaisin ja maahantulokieltoa koko Schengen-alueelle lankesi viisi vuotta.

Mistään salaisesta agentista ei liene kysymys, sillä edellisillä reissuilla miehen epäiltiin syyllistyneen varkauksiin.

Share

4 comments for “Raja tarkkana

 1. Vielä olisi hiukan petrattavaa… Pari kuukautta sitten istuin
  rajan lähellä olevassa baarissa kahvilla. Näin ikkunasta kun
  eräs mieshenkilö purki sinisen autonsa kojelautaan rakennetusta
  kätköstä tupakkakartonkeja toiseen odottavaan autoon. Auton rekisteri oli suomalainen, jota en enää muista.

  Niin ikään jo kymmenisen vuotta taaksepäin lastasivat siellä
  lomakylän pihassa viinapulloja peräkärryn vetoaisan sisälle…

 2. Miksi Maija-Liisa et tarkistanut silloin välittömästi autojen rekisteritunnuksia ja ilmoittanut heti tuoreeltaan havainnoistasi Rajalle / Tulliin? Ei meidän kenenkään pidä millään tavoin hyväksyä mainitunlaista lainvastaista toimintaa!

 3. Tätä kysymystä osasin odottaa. Rajavartioston/tullin auto oli
  siinä näköyhteyden päässä parkissa, joten ajattelin, että hoitakoot hommansa.

  Tupakat vaihtoivat omistajaa baarin pihalla täysin avoimesti!!!

  Itsesuojeluvaistokin toimii, ja naisihmiselle on vähän pelottavaakin puuttua näihin tämäntapaisiin juttuihin.En tietenkään hyväksy laittomuuksia.

  Auto, jonka kätköistä tupakat ottivat, oli tummansinen Audi.
  Rekkareita ja sen vastaanottavan auton merkkiä en muista.

 4. Kiitos M-L, että vastasit. Tarkoitukseni ei mitenkään ollut loukata, vaan tietoisesti terävällä kysymyksellä herättää keskustelua. Minäkin olisin tuossa tilanteessa saattanut toimia aivan samalla tavalla.
  Jutun ”Asumista vartiolla” kommenteissa tuotiin esille siviili-ihmisten antama apu rajaviranomaisille. Salakuljetusepäilyjen esiintuominenhan olisi vastaavaa toimintaa, vaikka eihän mikään ”kyttääminen” tietenkään varsinaisesti meille sivullisille kuulu. Jokaisen tietysti tulee itse kohdallaan miettiä, onko mielestään oikeutettu tai velvoitettu puuttumaan kyseiseen toimintaan. Siinä kun saattaa olla jopa naapurisopu koetuksella, puhumattakaan lähemmistä ihmissuhteista.
  Olen aikanaan vienyt viranomaisten tietoon tapauksen, jossa Venäjältä ehkä sinänsä laillisesti tuotua tupakkaa välitettiin tällä puolella rajaa alaikäisille. Varoitin asiasta ensin, mutta sen jäätyä tehottomaksi otin yhteyttä poliisiin. Se tehosi ja kaupankäynti päättyi sillä erää siihen. Juomisten ja huumeiden välitys on tietysti vielä vakavampi asia. Aavistan ja tiedän, että sitä tapahtuu, mutta varsinaisesti en ole tähän ongelmaan henkilökohtaisesti törmännyt. Laitonta on tietenkin myös rajan takaa tuodun polttoaineen myynti.
  Mitä tulee tapausten ilmituloon olen sitä mieltä, että asiansa osaava ammattihenkilöstö (raja/tulli/poliisi) osaa etsiä ja myös löytää monta sellaista juttua, jotka meiltä maallikoilta jäisivät huomaamatta; mutta myös toisinpäin, pystyisimme tarvittaessa antamaan hyviä vihjeitä. Toteennäyttö on tietysti eri asia, mutta sitähän vihjeen antajalta ei voidakaan vaatia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *