Tämän vuoksi he tulevat

Taxfree-palautuksia jonotetaan Niiralassa. Kuvat EJ

Ilta-Sanomat on tehnyt listan siitä, miksi venäläiset käyvät mielellään ostoksilla Suomessa. Tällä hetkellä puhutaan jopa ostosmaniasta esimerkiksi Applen tuotteiden osalta. Tiijjättähän nämä aiphounit ja aipädit sun muut. Pitäsköhän meikäläisenkin ottaa selvää, mitä ne ovat, kun tuntuvat ihmisiä niin kiinnostavan.

1. Lähtöhinnat meillä ovat liki poikkeuksetta alhaisemmat, sillä korkeat tullit nostavat ulkomaalaisvalmisteisten tuotteiden hintoja Venäjällä.

2. Suomessa heti joulun jälkeen alkavat alennusmyynnit ovat paljon laajempia ja alennukset reippaampia kuin Venäjällä.

3. Venäläiset ovat EU:n ulkopuolella asuvina oikeutettuja tax free -palautuksiin. Maasta lähtiessään he voivat saada käteen palautuksina 10-16 prosenttia ostosten kokonaissummasta.

4. Venäläiset luottavat vahvasti siihen, että kaikki Suomessa myytävät tuotteet ovat väärentämättömiä tai laadultaan parempia.

Niiralan kesänavausta.

5 comments for “Tämän vuoksi he tulevat

  1. On ollut melkoinen turistitulva kun ensi kertaa tämän ”invaasion” on omin silmin nähnyt paraatipaikalta!

    Kantatien auraus ei ole ollut riittävä koska tie on ollut parina päivänä tosi sohjoinen; ulosajoja Muskontie-Kaurila välillä on ollut ainakin neljä.

    Tässä Niiralan ”kauppakeskus-risteyksessä” on läheltä-piti-tilanteita riittänyt kun autoilijat ovat sohjoisella tiellä tehneet äkkijarrutuksia kääntyäkseen Tax-freepalautukseen.

    Muutoin viime päivät ovat olleet kauppiaan toinen joulu:) Ilman venäläismatkailijoita olisi itse joutanut matkoille! Niin vähissä ovat suomalaisasiakkaat olleet vuodenvaihteen jälkeen!

  2. Vai ei ollut kapea ja mutkainen valtatie edes kunnolla aurattu, vaikka turistiryntäyksen piti olla etukäteen tiedossa!

    Niin nukkuu Ruususen unta Tohmajärvi, Pohjois-Karjala ja koko Itä-Suomi Niiralan rajanylityspaikan suhteen. Suosittelen viskaaleille opintomatkaa Nuijamaalle. Siellä on parin viime vuosikymmenen aikana tapahtunut melkoista edistystä. Taitavat Lappeenrannan porukat siellä hoidella asioita niin elinkeinopuolella kuin muutenkin.

  3. Ely hoi elä jätä!

    Tosiaan kuukausia etukäteen ennustetaan ennätysliikennettä Niiralaan ja sitten jätetään valtatie hoitamatta. Liikennemäärien kasvaessa on tienpitoa parannettava ja edelleen kasvaessa myös tietä. Tietäthän tämän, älä tee liikenteellä testia.

  4. Ruususen untapa hyvinkin. Mitenkäs se nyt menikään se satu? Värttinän pistoko oli syynä unen vaipumiseen? Tässä Erkin mainitsemassa Tohmajärven Ruususen unessa taikapisto lienee ainakin osaksi lähtöisin Hellistä. Sen sotkujen selvittämiseen näyttää menevän kaikki energia.

  5. Ja sitten tulee se iso jytky Ilomantsin tielle, kun routa sulaa, vaikka menneenä vuonna yritin sen vaarasta tiedottaa tieviranomaisille. En saanut ymmärrystä. Tieviranomaiset ovat muutenkin suhtautuneet ainakin minun yhteydenottoihini nihkeästi. Esimerkki: Monet vieraamme ovat etsineet Ullukkaa Kaustajärven eteläpuolelt,kun tulevat Värtsilän keskustan suunnalta. Tienviitta nuolineet on ohjannut sinne. Olen yrittänyt esittää, että nuoliviitta vaihdettaisiin kylttiin, jossa lukee: Kaustajärvi. Samanlainen pystytettäsiin kylän pohjoispuolelle, jonnekin sinnepäin missä ovat kunnan rajataulut. Minulle on perusteltu kielteistä kantaa sillä, että asiakirjoissa kylän keskus on järven eteläpuolella. Olen opastanut viranomaisia neuvomalla, että se keskus on jäänyt rajan taakse. Toinen viranomaisten perustelu on ollut se, ettei Kaustajärvellä ole mitään sellaista kohdetta, joka tarvitsisi kylän reunoille nimikyltit, sellaiset kuin esimerkiksi Saarivaaralla on. En ymmärrä, kun tien varrella olemassa olevista tauluista saisi pienellä muutoksella kaksi taulua, joissa lukee: Kaustajärvi.

    Olisiko kunnalla tai pitäjäseuralla painavampi sana kuin höperöllä rovastilla? Vai antaisiko herroille vauhtia, jos lähettäisin puhelun sijasta kirjeen, jossa on allekirjoituksena paremmalla kielellä Fågeli?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *