”Koskista” kuvaamassa

 Pakkasen lauhtuminen sai mieleen ajatuksen, että lähdettäisiin katsomaan pakkaspäivän puurtajaa, koskikaraa. Sopiva koski löytyi ja tietysti siellä oli ”hommissa” reipas sukeltelijalintu.

 Oli toki muitakin kameramiehiä, oikein kunnon harmaapartoja. Putket näyttivät olevan niin kookkaita, että ylettivät melkein kosken kiville. Koskikara sukelteli hyiseen veteen eikä ollut ”nuaka tuanaan” kuvaajista.

Jotenkin tuli keväinen tunne siinä koskinäytöstä katsellessa. Niinpä tuli mieleen, että pistän pari kuvaa ehdolle Värtsiin. Samalla toivotan hyviä kevätpäiviä Värtsin lukijoille, sillä kevääseenhän tuo näyttää kääntyvän jos nyt ei sitten uudestaan pakkasilla ratjauttele.

kuvat: Elisabet Varonen ja Jouko Varonen

2 comments for “”Koskista” kuvaamassa

  1. Jänisjoen Patsolankoskella seurailin joskus vuosia sitten kyseisen linnun touhuja itse lämpimässä autossa istuen. Kotona kerroin lapsilleni nähneeni kaverin, joka seisoo ilman vaatteita jään reunalla, pulahtaa sitten sukeltamaan ja nousee takaisin jäälle lämmittelemään. He olivat kovin ihmeissään, että kuka kumma voi sellaista tehdä. Tarinaa jatkettiin ja lopulta joku heistä sitten oivalsi, että kyseessä on lintu. Saukon saalistusta ihmeteltiin joskus ihan perheeltään samassa paikassa.

  2. Kyseinen lintu on tuttu aivan lapsuudesta ja todennäköisesti asustelee Kaustajärven Heinäjoen virtapaikoissa kuluvanakin talvena. Tarkemmin siinä entisen koulun ja sillan sulissa. Lintukirjat kertovat meidän koskikarojen olevan tunturi Lapin lintuja, jotka talvehtivat Etelä-Suomessa ja palaavat sitten keväällä takaisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *