Kyläkartta

On monenlaisia asemakaavoja, rakennuskaavoja ja karttoja

Laitan tähän Värtsilän kylältä erään vanhan kartan , johon voitte tutustua. Onko kylä paljon muuttunut ? Tämän on tyttäremme Tarja jonkun  pyynnöstä piirtänyt  esitelehdykkää varten noin 30 vuotta sitten. En ihan muista oliko piirtäjä silloin yläasteella vai lukiossa..
Terv. Pusa Mirja

Kyläkartta

 

4 comments for “Kyläkartta

 1. Hyvä ja mielenkiintoinen karttapiirros omalta ajaltaan, siis ilmeisesti 80-luvun alun tilanteesta.

  On siinä jo moni asia muuttunut 50-lukuun verrattuna, ainakin päätielinjaukset, Uudenkylän koulu, Patsolan Osula, Rukoushuone jne.

  On siinä muutosta tietysti hieman tähänkin päivään verrattuna. Nyt saisi kumittaa yli jo kaupat, kunnantoimiston, terveysaseman, mutta piirtää isolla kylätalon.

 2. Hyvin piirretty, olipa tekijä sitten ylä-
  asteella tai lukiossa.

  Kirkonkylän raittikin näyttää kovin elinvoimaiselta.

 3. Värtsilään saatiin tuon kartan piirtämisen jälkeen vielä lisää palveluja, esimerkiksi vanhusten asunnot.

  Tohmajärvi ja Värtsilä yhdistyivät vuoden 2005 alusta. Valtiolta tuli yhdistymistukea lähes 5,3 miljoonaa euroa.

  Kuntaliitoksen eräänä keskeisenä tavoitteena on paperille kirjattu, että ”turvataan Värtsilän alueen tärkeimpien palveluiden säilyminen”.

  Nykyinen palvelutaso on huomattavasti heikompi kuin tuossa 30 vuotta sitten piirretyssä kartassa. Eiköhän lie kuntaliitos vienyt sitä ainakin puoli vuosisataa taaksepäin. Tämä ei ole kovin mairittelevaa Tohmajärven päättäjille, jotka varmasti nyt miettivät, miten menetellä, kun valtio patistelee uusiin liitoksiin. Tohmajärvi sai litkoina Värtsilän kunnan metsät, useita satoja hehtaareja, lähemmäs tuhatkin saattoi olla. Värtsiläiset haikailevat nyt, että ne olisi pitänyt älytä vaikka säätiöidä ennen liitosta. Niillä pyörittäisi kylätaloa kummasti.

 4. Ei tainnut löytyä metsistä linnuille laulupuita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *