Naisia rajavartijoiksi

Rajavartijoiden rekrytointijärjestelmään tehdään muutoksia, joiden tavoitteena on saada entistä useampia naisia hakeutumaan rajavartijan peruskurssille. Näin kerrotaan Rajavartiolaitoksesta.

Naiset voivat jatkossa hakeutua rajavartijan peruskurssille jo ennen vapaaehtoisen asepalveluksen suorittamista. Valinta on tässä tapauksessa ehdollinen ja edellyttää asepalveluksen suorittamista ennen kurssin aloittamista. Ehdollisesti valituille naisille järjestetään mahdollisuus suorittaa asepalvelus ennen peruskurssin alkua.

Samalla tarkistetaan valintamenettelyn pisteytystä. Uudesta pisteytysjärjestelmästä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin Rajavartiolaitoksen Internet-sivuilla. Uudistusten tavoitteena on rekrytoida naisia rajavartiomiehen työhön.

Haasteita tulossa

Vuoden 2014 alusta voimaan tuleva pakkokeinolaki asettaa Rajavartiolaitokselle haasteita, koska vain harvat rajavartijat ovat naisia. Sen mukaan henkilöntarkastusta, jossa tarkastettavan kehoa kosketetaan käsin tai hänen ruumiilliseen koskemattomuuteensa puututaan muulla vastaavalla tavalla, ei saa toimittaa tutkittavan kanssa eri sukupuolta oleva muu kuin terveydenhuollon ammattihenkilö.

Uusi valintaprosessi astuu voimaan jo nyt käynnissä olevalla hakukaudella. Ensi vuoden tammikuussa alkavan rajavartijan peruskurssin hakuaika päättyy 31.3.2012.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *