Vuosi rajalla alkoi hyvin

Tammikuun alussa Niiralassa tapahtunut henkilön luvaton rajanylitys Venäjältä Suomeen on tutkittu ja käsitelty ulkomaalaisrikkomuksena, josta häntä on sakotettu. Henkilö on käännytetty takaisin Venäjälle, kerrotaan Pohjois-Karjalan rajavartiostosta.

Niiralassa rajan ylitti tammikuulla lähes 116 040 henkilöä, missä on kasvua edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan yli 18 prosenttia. Kasvua on ollut sekä venäläisten että suomalaisten rajanylittäjien määrässä. Viisumivelvollisia rajanylittäjiä oli noin 51 prosenttia.

Kuukauden vilkkain päivä oli 5.1., jolloin rajan ylitti 6379 matkustajaa. Myös 4.1.2012 päästiin yli kuuden tuhannen rajanylittäjän määrään (6092 ylittäjää).

Niiralassa käännytettiin tammikuussa kaksi henkilöä pääasiassa puutteellisten maahantuloedellytysten vuoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *