Aurinkomyrsky

Kuva: OP

”Kyll’ mää kauhiast’ ihmettelen” miten tuo aurinkomyrskykin osaa iskeä samaan aikaan, kun maassamme on pressanvaalit. Edellinen on lehtitietojen mukaan ollut kuusi vuotta sitten. Jospa ne magneettikentät vetäisivät nyt äänestäjiäkin kohti äänestyspaikkoja!

Aviisit ovat olleet pullollaan politiikkaa. Minulla taisi olla aamulla lukihäiriö, kun päättelin otsikosta ”Kiljujat selviytyneet pitkälle”, että kyse on jostain ehdokkaasta tai hänen kannattajajoukostaan. Kyse olikin äänekkäistä tennispelaajista. Eikö se vanha kansakin puhunut jo ”kiljukauloista”, mitäpä lie silläkin tarkoittaneet.

Keppostelua

Media kehittää uusia sanoja kuin sieniä sateella. Joku mieshenkilö kertoi omista kepposteluistaan. Hänestä oli hauska vetää työpaikan kahvinkeittimen johto seinästä ja seurata, kuinka kahvin juojat hermostuivat. Eipä voi muuta sanoa kuin että huvinsa kullakin.

Tyttölyskan eli Tipulan aulassa oli piirretty esite Ambo-illasta, siis sellaisesta, jossa kerättiin varoja lähetystyöhön. Eräs tyttö lisäsi alkuun M-kirjaimen, ja näinhän siitä tulikin Mambo-ilta! Taisi tytölle rapsahtaa peräti käytöksenalennus. Meistä muista kepponen oli nerokas, vaikka tietenkin kyseenalainen.

En kyllä ymmärrä ihmisiä, jotka menevät äänestyskoppiin saakka piirrelläkseen lappuun kirkkoveneitä tai sydämen kuvia. Eivät ole tainneet saada ajoissa käytöksenalennusta. Ehdotan, että äänestyspaikan aulan seinälle laitetaan liitutaulu, johon jokainen halukas voi merkata graffittejaan.

Lankuttaminen

Lankuttaminenkin on uusi ilmiö. Sillä ei ole tekemistä rakentamisen kanssa, vaan siinä henkilö heittäytyy mahalleen maahan kädet sivuilla ja yrittää pysytellä tönkkönä mahdollisimman pitkään. Mitä julkisemmassa ja erikoisemmassa paikassa lankuttaminen tapahtuu, sen parempi.

Edellisissä vaaleissa opimme sanan ”jytky” ja nyt keksitty jo termi ”vastajytky”. Toivoa sopii, että kun kevään kelirikko koittaa, ei Värtsilässä Ilomantsintien alkupäässä oleva jytky näyttäydy, vaan se on kokenut jonkinlaisen vastaiskun!

Minäkään en aio jäädä kotiin lankuttamaan, vaan taidan yhdistää tänään vesijumpan ja ennakkoäänestämisen. Ei siis pidä jäädä veteen makaamaan, muuten voi ruveta kenkuttamaan!

Tellervo

6 comments for “Aurinkomyrsky

 1. Olin muutamien vaalien aikana 1980-luvulla Kymen läänin keskusvaalilautakunnassa. Avustajat toivat lautakunnalle nähtäviksi – ja hylättäviksi – lippuja, joihin oli piirretty aivan uskomattomia tuotteita – kaikkea mahdollista korvien ja varpaiden väliltä. Piirrosten lisäksi tarjottiin myös kirjallisia näytteitä. Sekalainen on ”seurakunta”, joka vaeltaa vaaliuurnille.

  – Mutta asiaan: näissä vaaleissa entisen nuorisopapin mieltä ilahduttaa nuorten esiin marssi. Siitä voi hyvinkin seurata oikea rysky.

  PS. Homoasiasta: Pyhän Paavalin kirjeestä roomalaisille (luku 1)
  kirjoitetaan homoista ja lesboista (vaikka näitä käsitteitä siinä käytetäkkään). On syytä huomata, ettei näiden kieroontunutta yhteiskunnallista käyttäytymistä ole havaittavissa Pekka Haaviston elämässä. Päinvastoin, hänen puheensa vastuullisesta elämästä Suomessa ja koko maailmassa on havaittavissa sellaista, mikä on syvästi Raamatun mukaista.
  Rohkea mies, joka toimii kärsivän maailman puolesta. Summa summarum: Suomi ei ole vain maailman paras jääkiekkomaa. Se voisi olla myös ulkopolitiikan airut. Minua kiinostaa tämä enemmän kuin se, ketkä 6.12. kättelevät presidentin vastaanotolla. Fågeli

 2. Onpa kuvassa upean värinen taivas!

  Sanotaan, että oppia ikä kaikki ja että joka päivä voi oppia jotain uutta. Tänään opin tästä Tellervon kirjoituksesta uuden sanan ja mitä se tarkoittaa. Kuulin, tai paremminkin luin, lankuttamisesta tänään ensimmäistä kertaa.

 3. Mainitaanpa muutama sana tämän jutun otsikostakin. Nimittäin aurinkomyrskyn synnyttämistä revontulista.

  Radioamatöörit käyttävät revontulia radioyhteyksien välittämiseen. Sellaiset radiotaajuudet mitä esimerkiksi televisio, ULA-radio ja kännykät käyttävät, vaativat toimiakseen näköyhteyden lähetys- ja vastaanopaikan välille. Sitä varten onkin tehty korkeita linkkimastoja niin tiheään, että näkö-yhteys olisi joka paikkaan.

  Revontulet Pohjoisnavan alueella ovat kuin eräänlaisia peilejä tai linkkimastoja ja ovat erittäin korkealla. Sieltä ylhäältä onkin ”näköyhteys” pitkälle Eurooppaan.

  Kun radioamatöörit kääntävät antennit pohjoiseen niin voivat pitää revontulien välityksellä yhteyksiä kauas etelään. Huom Mutta vain sähkötyksellä

 4. Mielenkiintoinen tuo Alpoaatoksen kommentti,
  eli oppia ikä kaikki….

  —–

  Aurinkomyrskyä kirjoittaessani tuli mieleen
  filosofinen (?) kysymys: ”Kumpi ja Kampi
  tappeli, kumpi voitti?”

  Lapsena tuntui itsestään selvältä, että
  Kumpihan se voitti. Nyt pohdiskelen olisiko
  voittaja sittenkin Kampi?

 5. Siinähän se vastaus tuli sanottua. Kumpi.
  Lauseen voisi kirjoittaa muotoon; Jussi ja Ville tappelivat. Jussi voitti.

 6. Matti ja Teppo tappelivat, kunnes paikalle tuli Jouko ja Kosti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *