Minne jätepaperit?

Äskettäin vein jätepaperia teatterin keräyspisteelle, mutta yllätys yllätys, paperinkeräyslaatikot olivat kadonneet. On kuulemma ihan oikeasti poistettu kaikki entiset paikat.

Uusi ainut paikka on Värtsilän koulun ekopisteen takana, jossa voi lajitella kartongit ja paperit omiin jättölaatikoihin. Se siitä, mutta kuinka moni tietää? Pitäiskö nettisivujen kautta antaa uutta tietoa.

Heino Turunen

7 comments for “Minne jätepaperit?

 1. Pitää kaiketi jättää paperilehdet tilaamatta. Ennen ne hyödynnettiin uunin sytykkeenä, sätkäpaperina ja huussissa. Nykyiset kiiltävät ja värilliset julkaisut eivät tällaisiin tarkoituksiin kelpaa.

  Toisaalta tuodaanhan Värtsilään rekkalasteittain rajan taakse menossa olevaa vaatetavaraa, josta osa muuttuu muovisäkkeineen täällä jätteeksi. Sitä poltetaan pihanuotioilla, ympäristöviranomaisten siunauksella kuulemma. Eiköhän panna jätepaperinuotiotkin roihuamaan.

 2. Ihmettelen tätä tietoa. Ekopiste- tai vastaaviin laatikoihinhan niitä ei kannatakkaan viedä, koska siitä ei hyödy mikään paikallinen taho. Sen sijaan Värtsilässä on ollut ja käsittääkseni on vieläkin mahdollista, jopa suotavaa toimittaa keräyskelpoinen paperi Värtsilän koulun ulkorakennuksen keskimmäiseen varastoon. Vein sinne monta paperikassillista lehtiä viimeksi pari, kolme viikkoa sitten. Varaston tyhjennys hoituu Partiolippukunnan toimesta kerran vuodessa, yleensä keväisin. Kyseinen toiminta eli jätepaperin myynti on lippukunnan yksi varainhankintamuoto.
  Onko tähän tullut vuodenvaihteen myötä jokin muutos???

 3. Muistelen kuulleeni syksyllä sivumennen tuosta partiolaisten paperinkeräyspaikasta. Sehän olisi hyvä ratkaisu. Miten yleisesti vain lienee tiedossa? Voisiko joku kertoa, mihin aikaan sinne sopii viedä ja minkälaista paperia. Ovatko ovet aina avoinna?

 4. Partiolaisten paperivarasto on ns. aina auki eli kellonaika- tai viikonpäivärajoitusta ei ole. Ainoa alueella liikkumista rajoittava tekijä on piha-alueen moottoriajoneuvokielto koulupäivän aikana. Kielto on osoitettu liikennemerkillä. Alueella on nykyisin kameravalvonta.
  Varaston ovi ei ole lukossa, riittää kun jaksaa avata järeän rampin ja myös laittaa sen lähtiessä kiinni.
  Keräykseen kelpaa kaikki ”normaali” keräyspaperi, kotitalouksien puolellahan se koostuu lähinnä sanoma- ja aikakauslehdistä sekä mainoksista.
  Paperin ostaa ja edelleen välittää pyhäselkäläinen Hyötyaine Oy. Auton kyytiin ovat kelvanneet myös lastausvaiheessa erotellut lehtien kuljettamiseen käytetyt kassit ja narut sekä laatikot.
  Varaston vuosittainen tyhjennys on suoritettu aina talkoovoimin toteutuksella puhelinringillä porukka koolle.
  Paperinkeräyksestä on kyläläisiä informoitu ainakin Pitäjäyhdistyksen Tapahtumakalenterissa, mm. viimeisimmässä numerossa sivun 4 alareunassa otsikolla ”Värtsin Takojat ry tiedottaa”.

 5. Alasimessa oli jokin aika sitten kirjoitus erilaisista jätteenkeräys muutoksista ja siinä mainittiin tämä paperinkeräys myös.Värtsilässä siis Värtsilän koululla.

 6. Tohmajärven kunnan nettisivuilla näyttää olevan paperikeräys ja keräyspaikat 1.1.2012. Muutoksien tuulet puhaltavat.

  Onneksi meillä on tämä Värtsi-nettilehti. Tästä ei tule sitä jätepaperia.

 7. Koulun ulkohuussiin jouduin paperilaatikkoni toissapäivänä raahaamaan, koska oli auramies työntänyt aitan oven eteen lumet. Jätimme talonmies Jannelle sanan, aitta lienee nyt täpösen täynnä, joten huussi kävisi tilapäisvarastoksi;)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *