Tulispa kunnon talvi

Aina siellä jotain näkee ja kokee, varsinkin hämärissä. Kuvat EJ

Minkä jäljet vievät sisälle?

Koko pitkän syksyn on ollut hyvä kierrellä peltojen laitamilla, Sääperin rantamilla ja vaarojen rinteillä. Usein on retki päätynyt Luppotuvalle hämärähyssyn viettoon.

Viime päivien lumisateet ovat muuttaneet maastossa liikkumisen paarustamiseksi. Suksilla ei ole vielä mitään tekoa eikä lumikenkiä ole tullut kokeilluksi. Tässä mielessä toivoisi kunnon pyryjä, jotta talvi tulisi. Pakkasiakin saisi olla, että jäille uskaltaisi.

Luppotuvan loisteessa.

2 comments for “Tulispa kunnon talvi

  1. Jäi mainihtematta, hyvänen aika, että valaistulla ladulla on valot. Siellä missä on Värtsilän metro, urheilutalon vierellä. Innokkaimmat hiihtäjät voinevat siellä jo sivakoida, vaikka laduista en ole varma. Ainakin oli kelkalla tampattu pohjaa, huomasin sivu kulkeissani.

  2. Niinhän tuo talvi saisi tulla ennen kevättä. Jos Erkki sinun toivomukset yleensä toteutuu, niin esitä täsämällisempiä toiveita.. Lumipyryjä muualle, mutta ei vesistöille. Muuten ei uskalla mennä jäille koko talvena.

    Täällä ”minun” järvellä on jäätä kymmenisen senttiä + / – jotain. Sitten satoi siihen saman verran lunta päälle joten jäätyminen estyy. Verkkoja laskiessani lapioin leveälti lumet pois että jäätyminen olisi mahdollista. Lapioin vielä avannoista vettä jäälle jäätymisen parantamiseksi. Pitäisi vain jaksaa joka päivä käydä jäädytyshommissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *