Huollossa

Massage place.

Biokaasuhankkeen tarjousaskareet veivät minut viikoksi 06/2012 Pekingiin. Ilma siellä oli tuulista ja koleaa, lämpötila oli reilusti pakkasen puolella, mutta lunta ei ollut yhtään. Liikenne oli tavallista rauhallisempaa, koska osa autoilijoista oli edelleen kevätjuhlaa viettämässä kotipaikkakunnallaan. Kts. Vuosi vaihtui Kiinassa.

Kuten kaukoidässä matkustaneet Värtsin lukijat voivat todistaa, palvelut siellä pelaavat ja eivät ole mitenkään tyyriitä. Aina kun aikataulu reissussa ollessa sen sallii, käyn huollattamassa itseäni, joko body massage = kokovartalohieronta tai foot massage = jalkahieronta kuuluvat ohjelmaani 2-4 kertaa viikossa, joskus molemmat peräkkäin. Päivittäisen, ei niin kovin ergonomisissa työoloissa tapahtuneen läppärityöskentelyn ja palavereissa istumisen jälkeen, kun hartioita juilii, silmiä kirvelee ja päätä pakottaa, on todella miellyttävää päästä ammattilaishierojan käsittelyyn. Vastaanotossa yleensä kysytään, että haluatko hierojaksi ”a boy or a girl”? Vakiovastaukseni tähän on se, että ei väliä kunhan on vahvakätinen. Kun hieronta on kipukynnystä näykkivää, on se mielestäni silloin parhaimmillaan.

Tässä kuvia jalkahieronnasta

Homma alkaa jalkakylvyllä kuumassa teen värisessä vedessä. Samanaikaisesti on niska- ja hartia-alueen käsittely 10-15 minuuttia.

Sitten vuoroon tulevat jalkaterät, ensin yhdessä ja sitten erikseen hierontageelin kera.

Jalkaterähieronnan päättää kuumapyyhekäsittely.

 

Lopuksi pohkeet ja reidet.

Jalat ovat kuin uudestisyntyneet ja hartia-niska-päänsäryt poissa. Aikaa hoito vie n. 1,5 tuntia ja maksaa n. 20 €. Hintaan sisältyy tässä paikassa ”complimentary snacks and beverages” eli pikkupurtavat, kahvi, tee, tuoremehut, jne.

Jalkapohjakuvasta näkyy mitä stimulaatiopisteitä niistä löytyy. Kiinalaiset ovat kehitelleet tätä terapiamuotoa jo pari tuhatta vuotta, joten jotain perää ja vaikutusta sillä saattaa olla. Suosittelen lämpimästi kaikkia kokeilemaan. Ei tämän kokeakseen toki tarvitse Kiinaan asti matkustaa, Suomestakin varmasti löytyy vastaavaa, tosin ehkä tuplahintaan.

Tämä palvelu alkuperäismuodossaan olisi ilman muuta tuotava myös Värtsilä-Monacoon kaikkien iloksi sitten aikanaan.

VTOH

Jalkapohjan stimulaatiopisteet.

3 comments for “Huollossa

 1. Tuo jalanpohjista painelu muistuttaa vyöhyketerapiaa, liekö karttakin sama. Vuosikymmenten takaiset kokemukset siitä olivat myönteiset, ainakin migreeni hellitti.

  Mielenkiintoista olisi saada raportti kiinalaisesta akupunktiosta.

 2. Kiinalaista akupunktiota saa myös Tohmajärvellä. Sitä antaa Kaivolla Lasse Leppänen. Voit soittaa ja kysyä Sirkka Huttuselta,p. 040 752 4691.

  (Kun luet numeron, voi ottaa sen pois).

 3. Otsikon perusteella kuvittelin että
  kyse on autohuollosta.

  Kävin perjantaina jalkahoidossa,
  se maksaa täälllä Join kaupungissa 45 E
  ilman virvokkeita, eikä siihen sisälly
  hierontaa kuin nimeksi.

  *
  Tuli mieleen kuinka ennen muinoin siellä
  Kiinassa puristettiin naisten jalat pieniin kenkiin
  kasvamisen estämiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *