Sitten kun

 

Kummallista kun  nuo harrastukset monella vain kiihtyvät, kun tulee eläkeikä tai toiset sanovat , että SITTEN KUN PÄÄSEN ELÄKKEELLE teen sitä ja sitä. Oma veljeni  Raimo on kyllä ollut koko ikänsä kaikenlaisten puuhailujen parissa, tehnyt taloja, kesämökkejä työnsä ohella (puutyöt ovat erikoisesti kiinnostaneet ) ja nyt viimeisimpänä innostui taulujen tekemisestä  ja muiden taiteen lajien harrastamisesta.  En osaa muuta kuin ihmetellä. Voi olla, että nyt jo iän karttuessa tekeminen on hiipunut tai loppunut. En osaa muuta kuin ihailla hänen ahkeruuttaan. Hyvä Rami!
Laitan tähän kuvan veljeltäni saamasta taulusta. Tehty vähän erikoisella tekniikalla. Kuva on pääosin rakennettu vanhan harmaantuneen laudan ohuenohuista säleistä.  Siellä on mukana laudan pintaan kasvanut jäkäläkin.

Mirja Sisko

Vanhaa puuta uusiokäytössä taulun aineksina.

6 comments for “Sitten kun

 1. Näyttää siltä kuin joku olisi ottanut valokuvan Muurmanskin seudulta.

 2. Hieno kuva! Kuinkahan paljon tunteja kuluu taulun tekemiseen?

  Eräällä tutullani on laitettu yksi olohuoneen seinä sellaisesta
  taapelissa jo vähän harmaantuneesta laudasta. Se on kaunis.

 3. En osaa vastata muuta kuin ettei ole valokuva enkä muista että taulun tekijä olisi käynyt Muurmanskissa, vaikka onkin paljon matkustellut. Asuu Joensuussa.

 4. Lisäisin tuohon Mirjan kirjoitukseen, että Raimon pääkopassa välähtää ja kädet syyhyävät tekemistä.Omaleimaisuutta.
  Itsekeksityllä tekniikalla syntyy taulut.Materiaalia löytyy vanhoista purettavista rakennuksista. On monenväristä, kulunutta punamulta maalilla maalattua lautaa, sateen pieksämää harmaata ja ruskeataa. Sekä keltaista auringossa päivettynyttä laudanpätkää. Sirkkelillä tehtyä suikaletta. Joissakin laudoissa jäkälää ja se antaa elävyyttä pinnalle Maalia ei tarvita muuhun kuin siniseen taivaaseen ja ikkunoihin, koska luonnosta ei sinistä löydy.Näin syntyy perinnemaisematauluja.

  Sivusta seurannut ja assistenttinä hääräillyt

 5. Siinäpä Sirpa tuli tietoa muille lukijoille- minähän olen kyllä tiennytkin, mutta en kaikkea halunnut selvittää. Kyselihän se Rami täältä Vätsilästäkin harmaita…….
  Terv. Mike

 6. Tässäkin olisi mainio näyttelyn aihe Värtsiläpäiville. Kannattaisi kysellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *