Puoli kuuta

Puoli kuuta peipposesta, sanotaan kesän lähestyessä. Kuvan peipponen ei ole kaiketi vielä lähtenyt muuttomatkalle. Se ilmaantui jokin aika sitten lintujen syöttöpaikalle. Terhakasti se etsii einestä hyytävässä pakkasessa.

Seuraa sillä on riittämiin, kun monikymmenpäinen keltasirkku-, pikkuvarpus- ja tinttilauma pyörii ympärillä. Kuitenkin se on aina hieman erillään muista. Lentämään se pystyy, vaikka toisessa siivessä näyttäisi olevan jotain vikaa. Ehkäpä siinä on syy talvehtimiseen täällä.

2 comments for “Puoli kuuta

 1. Täällä ikkunani alla on Peipposia Punarintoja hyvin pieniä lintuja joilla on pyrstön lopussa valkoisia juovia , ovat Hömötiaisen kokoisia, en tunne niitä vähän kirjavia ovat.
  Talitintit Tiitat Hömötiaiset Mustarastaat Koivurastaat Pähkinänakkelit sellaiset pitkänokkaiset jotka solvavat kaikki siemenet ulos automaatista jossa on siemeniä .
  On ihmeen paljon lintuja näin suuressa kaupungissa kuin Göteborgissa.
  Keltasirkkuja paljon Varpusiakin .
  ” turdurduvat”, mitä ne lienevät suomeksi” kuherruskyyhkysiä” vai ?
  Saan kantaa jatkuvasti siemeniä ja talipalloja niille .
  Kukaan ei huoli syöttää niitä .
  Nälkähän se on pikkulinnuillakin .

 2. Älä huoli Maila… Minuakin raivostutti aikanaan kun linnut mättivät valtaosan automaatin siemenistä maahan kun valitsivat parempia herkkuja, sellaisia mihin olivat naapurissa tottuneet.

  Nyt laitan parin litran lieriömäiseen pönttöön suurimman osan kuorimatonta auringonkukkaa ja väliin pieniä kerroksia kauran siementä. Viherpeipot ja talitintit mättävät kaurat sieltä maahan, jossa keltasirkut ovat jo odottamassa. Se on varsinkin lumisateella toimiva systeemi kun kaurat mätetään puhtaalle lumelle.

  Lintujen ruokkiminen täällä maalla on vähän erilaista kuin taajamissa. Jossain roskaamisen vuoksi lintujen ruokinta on kiellettyä.

  Kaurahiutaleet ovat halpaa ja kelpaavat myös hyvin meidän puolen linnuille.

  Pitäisi olla sellainen automaatti mihin vain pienet linnut mahtuisivat mutta närhet ja pulut eivät. Sellaista ei minulla ole vaan syötän kaikki. Sitäpaitsi närhistä on hyötyä kun ne osaa kaivaa lumeen hautautuneet jyvät, mutta keltasirkut ym pikkuiset eivät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *