Perjantai 13. päivä

Suomen Kuvalehti on julkaissut hallituksen salaisen kuntakartan, jonka mukaan Tohmajärven pitäisi liittyä Kiteeseen. Rääkkylälle on olemassa vaihtoehto Joensuun suuntaan.

Tarkoituksena on saada aikaan Keski-Karjalan ”suurkunta”. Kitee ja Kesälahti ovat jo käynnistäneet kuntaliitosneuvottelut.

Pohjois-Karjalaan jäisi hallituksen kaavailujen mukaan kolme tai neljä kuntaa Joensuun seudulle, Ylä-Karjalaan ja Keski-Karjalaan. Ilomantsi voisi jatkaa itsenäisenä, mutta Tohmajärvi ei.

Yleisesti on arvioitu, ettei suunnitelluista kuntaliitoksista tule mitään, sillä osa hallituspuolueistakin vastustaa niitä. Valtiovarainministeriön mukaan kuntakartta ei ole vielä valmis, vaan sitä valmistellaan tammikuun ajan.

6 comments for “Perjantai 13. päivä

 1. Jos Kiteeseen mennään, niin ainakin äyrin hinta nousee. Asioitua kyllä tulee enemmän Kiteen suunnassa, tarpeita kun on vähänlaiseen.

 2. Kiteeseen liittymisen jälkeen saa näitten alueitten kehittämistoiveille niin Niiralan kuin muittenkin osalta heittää hyvästit. Olisi tuon jo nähnyt. Kiteen homerakennusten korjaamiseen ja tyhjiin teollisuushalleihin sekä ylisuuriin hallinto-organisaatioihin ovat rahat menneet ja menevät, eivätkä riitäkään. Tohmajärven valtuustossa koetut riidat ovat pieniä tulevaan nähden. Siitä on jo Helli antanut esimakua.

  Valtion palvelut ovat jo keskittyneet ja keskittyvät edelleen Joensuuhun tai kauemmaksi. Kitee jää niitten suhteen mopen osalle, joten Joensuussa on tulevaisuudessa asioitava, jos ei mitä netissä voi hoitaa. Toivottavasti pitävät viinakaupan Kiteellä, muuta järellistä asiaapa sinne ei ole.

 3. elekeehän hättäikö.saattapi olla että myö ollaan joko omillaaan tai kihlauvutaan joinkaupunkiin.

 4. Ne on ruvenneet Joensuussa Niiralan kehittämisrahaston kartuttamiseen, kun laittavat kouluilta kiinni luistelukopit. Kaupungissa ne kaikki älyväät mitä ei maalaistollukat tajuu.Värtsilän koululla oli koppi auki vielä tänä aamuna, mutta ei ilmeisesti enee pitkään.

 5. Vuan ol sittennii hyvä kun tul kahlattuu
  avviisit post’luatikosta.

  Hesarissa ol kuntauuvistuksen vär’kartta.
  Ol tainnu tulla Hennalle erreys
  vär’kynän valinnassa. Ol niäs
  värjännä Tohmajärven ja Kitteen
  samalla mualilla.

 6. Kunhan ei vain Joensuun suunta olis parempi- luulen sellaisenkin vaiheen tulevan vielä eteen – toivottavasti ja Ilomantsi siihen samaan rytäkkään, miksi se saisi olla omana itsenään. Pööh.
  Mike

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *