Yle: Niirala murheenkryyni

Niiralan liikenne lisääntyi viime vuonna 25 prosenttia. Kuva EJ

Niiralan rajanylityspaikkaa luonnehditaan ”murheenkryyniksi” Ylen Pohjois-Karjalan radion tekemässä jutussa, jossa on haastateltu Pohjois-Karjalan rajavartioston uutta komentajaa eversti Olli Lampista. Komentajan mielestä ”jotain pitää tehdä ja pian”.

Niiralassa oli rajanylityksiä viime vuonna 1,3 miljoonaa. Raja-asema tehtiin aikoinaan 150 000 ylitystä varten. Mahdollinen viisumivapaus tuo omat paineensa.

Tarkastusrakennuksen tilat ovat pienet ja tarvetta on Lampisen mukaan myös liikennejärjestelyille. Suunnitelmia on jo olemassa. Viisumivapauden myötä syntyvää tilannetta helpottamaan Lampinen väläyttää mm. rajatarkastusten automatisointia.

2 comments for “Yle: Niirala murheenkryyni

  1. Lisäksi tie Niiralasta Onkamoon muodostaa oman murheensa, joka olisi saatava ratkaistuksi nopeasti. Siihen liittyy myös Niiralan kaavoitus, jonka suhteen kunnassa on melkoisesti vetkuttelun makua.

  2. Merkittävä rajan ylityksen ongelma Niiralassa on Venäjän puolen monimutkainen passin / viisumin ja ns. autopapereiden tarkistus. Näyttää siltä, että Suomen puolelle syntyvät jonot johtuvat Venäjän puolen jonojen hitaasta etenemisestä. Esimerkiksi passi / viisumi katsotaan menomatkalla kolme / neljä kertaa. Paluumatkalla samoin. Konepelti on nostettava pystyyn kerran kummassakin suunnassa. Tarkastukset Niiralassa suuntaan ja toiseen sujuvat nopeasti. Lieneekö sitten tulliviranomaisten suorittamat tarkastukset liian vähäisiä. Sitä en osaa selittää. – Asian korjaaminen voisi olla ensimmäisiä uuden presidentin tehtäviä?!? Kysymys on tässä kansalaisten hyvinvoinnista. Hermot kestäisivät paremmin. Fågeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *