Kunnon ryssäys

Uutta satoa. Kuvat EJ

Ossi pussasi naiset.

Tämän syksyisestä RajanRyssäyksestä kehittyi oikein kunnon bileet. Sutinaa syntyi heti alkuun, kun Irene ja Pentti Peuhkurinen toivat kärrikuormallisen Pirtajärven kurpitsoita kehiin. Niitä sai ottaa mukaansa ilmaiseksi. Kauan eivät kurpitsat peräkärryssä viihtyneet.

”Upea sää tuli kuin tilauksesta ja yhtä ihanaa on, että yrittäjiä on tuotteita myymässä niin sisällä kuin ulkona”, huokaili Itähuolinnan Soile Lehtinen. ”Ja ihmiset hymyilevät.”

Venäläisiä oli liikenteessä tavallista enemmän, mikä näkyi heti tuotteiden menekissä. He ihastuivat esimerkiksi värtsiläisten nuorten tyttöjen tekemiin pasteijoihin. Venäläiset rakastavat erilaisia piiraita.

Puntari unohtui Liisa Kakkoselta kotiin.

Ostettavaa löytyi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lehtinen oli hyvin ilahtunut siitä, että paikallisia ihmisiä oli myymässä tuotteitaan, sillä se on RajanRyssäyksen tarkoitus. Näin saadaan aikaan sadonkorjuujuhla.

Valkosipulia Värtsilästä

Anne Sulonen Värtsilän Selkäkylältä viljeli talvivalkosipulia 20 aarin alalla. Ensi vuodeksi hän aikoo laittaa sitä lisää kasvamaan.

Talvivalkosipuli istutetaan lokakuussa ja nostetaan yleensä elokuun alussa. Se menestyy hyvin Värtsilässäkin. ”Nyt oli vain kuiva kesä, joten jäivät pienehköiksi”, Sulonen kertoi. Hän on myynyt tuotetta esimerkiksi Joensuun markkinoilla.

”Ihmiset ovat oppineet käyttämään sitä, chiliä ei vielä niinkään.” Chiliä Sulonen kasvattaa  kasvihuoneessa, se vaatii tietyn lämmön.

Valkosipuli on melko työläs kasvatettava. Tuotantoa ei voi koneellistaa, vaan se on suurimmalta osalta käsityötä. Siksi suurempia viljelmiä ei ole. ”Siemeniksi ihmiset ostavat paljon, haluavat kokeilla viljelyä itse.”

Anne Sulosen valkosipuleita ja chilejä.

 

Kalaherkkuja.

Venäläiset tuovat väriä Niiralan tapahtumiin.

Kesän kuulumiset, vas. Saara Mämmi, Irene Peuhkurinen ja Mirja Pusa.

Share

1 comment for “Kunnon ryssäys

  1. Kiitokset meidänkin puolesta, suhinaa riitti ja sää suosi vieraita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *