Kolme kaadettu

Villikoiravainaita. Poliisikuva

Värtsilässä liikkuneista villikoirista on kolme kaadettu kylän pohjoispuolella. Koirat tavoitettiin läheltä maatilaa, josta ne olivat aiemmin tappaneet yhden lampaan.

Koirat olivat poliisin mukaan huomattavan isokokoisia ja sekarotuisia, kaksi urosta ja yksi narttu. Metsästäjät havaitsivat laumassa viisi yksilöä. He jatkavat kahden koiran jäljitystä. Tavoitteena on saada kaikki lopetettua. Koirien ruhot hävitetään polttamalla. Niistä lähetetään näyte mm. rabiestutkimuksia varten Ouluun.

Koirien jäljille päästiin aamulla. Jahtipäällikkö Pekka Kunnas kertoi, että jäljittäminen oli vaikeaa sulakelissä. Kaadot onnistuivat väijymällä. Metsästäjät tekivät töitä läpi yön.

”Kivutonta oli koirien lähtö”, Kunnas sanoi. Hänen mielestään villikoirien suhteen on oltava varuillaan jatkossakin. Metsästäjät toivovat ilmoituksia mahdollisista havainnoista.

3 comments for “Kolme kaadettu

 1. Kovasti ovat pedon näköisiä.

  Eipä oikein uskaltaisi silitellä, jos vastaan tulisi, vaikka en minä yleensä koiria pelkää, eikä koirat minua.

 2. Ylinnä oleva muistuttaa kovin kolmea nuorista koiristani (harmaa-valkeat malamuutit), tosin rakenne meillä on tukeva ja turkkikin eri kunnossa. Suurin nyt kaadetuista villikoirista taisi olla 63cm säkältään mutta painoa vain alle 30kg.

  Laumani pomon, musta-valkeamuutti Dashin säkä on peräti 74cm ja painoakin yli 50kg!

 3. Tarkennus kaadetuista koirista;
  Poliisi kertoo, että sekarotuiset koirat ovat huomattavan isoja.

  – Suuremman uroksen painoksi mitattiin 37 kiloa. Sen säkäkorkeus on 66 senttiä ja pituus kuonosta hännänpäähän on 140 senttiä.

  Toinen uros painoi 25 kiloa (säkä 54 senttiä, pituus 128 senttiä). Naaras painoi 25 kiloa (65/142).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *