Maaherra puhui

Maaherra Ignatius puhumassa Värtsilän maatalousnäyttelyssä.

Syyskuun 6. päivä oli silloin lauantai. Kello 8 avattiin portit ja alettiin arvostella eläimiä. Kello 11.30 tehtaan torvisoittokunta esiintyi ja 11.45 oli Eero Siitosen tervehdyssanojen vuoro. Puolenpäivän jälkeen kuunneltiin agronomi K. A. Herckmanin esitelmää. Sitten seurasi väliaika, jolloin koneet olivat käynnissä ja eläimiä esiteltiin.

Kello 14 alkaneen torvisoiton jälkeen piti maaherra G. Ignatius juhlapuheen. Kohta puhui myös maisteri Lauri Saloheimo. Kello 15.30 oli vuorossa agronomi A. Ojalan esitelmä. Työmestaruuksista kilpailtiin ojankaivussa ja kynnössä.

Juhlailtamat alkoivat kello 20 nuorisoseuran talolla. Ohjelmassa oli torvisoittoa, mv. Aapo Ylösen tervehdyssanat, lausuntaa, agronomi Lauri Melan esitelmä, duetto, puhe Maataloustuottajain piiriliitolta ja näytelmä ”Oikeaa maahenkeä”. Lopuksi tanssittiin. Pääsylippujen hinnat iltamiin olivat 12, 10 ja 7 markkaa.

Olipas päivällä pituutta. Palaamme asiaan huomenissa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 comment for “Maaherra puhui

  1. Tässä lienee sama kuva kuin Jukka Hirvoselta tullut? Kyse on maaherran puheen kuuntelijoista. Täältähän nämä Värtsistä löytyvät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *