Onko vaaran paikkoja?

Olisivatko keväiset montut Ilomantsintiellä liikennettä vaarantavia? Kuva EJ

Poliisi järjestää tänään lauantaina kello 12 – 15 Joensuun kävelykadulla ja Kiteen torilla Poliisin päivän tapahtumat, joissa voi tutustua poliisin kalustoon ja keskustella paikallisista poliisin toimialaan kuuluvista asioista. Joensuussa on mm. poliisimoottoripyörä, perinteisiä Maija-autoja, sekä vanha, mutta vielä käytössä oleva poliisin perinteinen Saab. Kiteellä puolestaan on poliisin Maijojen lisäksi liikkuvan poliisin vaaka-auto.

Poliisin päivä -tapahtumien kestoaihe on paikallinen liikenne. Tänä vuonna poliisi kartoittaa liikenteen vaaran paikkoja ja liikenneturvallisuutta heikentäviä tekijöitä. Tiedot kerätään poliisiasemilta saatavilla korteilla tai nettikyselyllä osoitteessa www.poliisinpäivä.fi.

Harmaan talouden torjuntakampanja alkaa Poliisin päivänä 3.9.2011. Tämän vuoksi sekä Joensuussa että Kiteellä on paikalla myös poliisin talousrikostutkijoita, joiden kanssa on mahdollisuus keskustella talousrikostorjunnasta, harmaasta taloudesta ja sen vaikutuksista.

”Harmaa talous – musta tulevaisuus” – kampanja kannustaa nuoria pohtimaan harmaata taloutta ja sen vaikutuksia omaan elämäänsä. Teen töitä vain verokortilla. Haluan palkkani pankkiin, en käteen. Harmaata taloutta voi jokainen torjua tehokkaasti omilla arkisilla valinnoillaan. Kampanjan tavoitteena on tehdä selväksi, että jokainen meistä on oikea henkilö torjumaan harmaata taloutta. Kampanjalla pyritään herättämään keskustelua erityisesti nuorten keskuudessa harmaan talouden yhteiskunnallisista vaikutuksista ja yksilöille aiheutuvista seurauksista.

 

3 comments for “Onko vaaran paikkoja?

 1. Ilomantsin jytkyistä on puhuttu ihan tarpeeksi. Eikö tieviranomaisten taidot riitä korjata tietä? Vai ovatko Via Karelian kulkijat jotenkin toisen luokan kansalaisia? Mikä on kunnan mahdollisuus VAATIA korjausta? Tiehän ei ole mikää syrjätie!
  Olen kerran soitellut tieviranomaisille. Mutta ei ole tarpeeksi arvovaltaa. Koettakaa te, jotka olette vallan kahvassa! Jos ensi keväänä ei ole korjausta tapahtunut, soitan liikenneministerille. Vaadin vastiketta veroilleni. Aamen. Ierikka.

 2. Eipä tainnut poliisi tuossa linkissä kartoittaa paikallisia, ainakaan värtsiläisiä vaaran paikkoja. Tien huonoa kuntoa ei vissiin edes noteerata liikennettä vaarantavaksi tekijäksi viranomaispiireissä. Siinähän saisivat syyt omille niskoilleen. Jostain lehtijutusta luin, että tienpitäjät eivät korjaa, vaikka kuinka monta henkeä olisi jo onnettomuuksissa mennyt.

 3. Ei kannata odottaa ensi kevääseen, jos asiat vaativat pikaista
  puuttumista.

  Meillähän on vastavalitut kansanedustajat,samoin hallitus pystyssä. Heille kaikille on eduskuntaan yhteystiedot olemassa.

  Olen itse lähestynyt ministereitä esim. terveyskeskusasioissa.
  Ympäripyöreät kiitokset sieltä tulee, mutta olen ainakin yrittänyt.Meillä on veronmaksajina oikeus vaatia palveluja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *