Pyhäjärvellä harjoitellaan

Suomen ja Venäjän raja-, tulli- ja pelastusviranomaiset järjestävät yhteisen etsintä- ja pelastusharjoituksen Karjalan Pyhäjärvellä torstaina 8.9.2011. Harjoituksen tavoitteena on Suomen ja Venäjän viranomaisten välisen tiedonvaihdon kehittäminen, etsintätehtävän johtaminen ja toteuttaminen valtakunnan rajalla sijaitsevalla vesialueella, ensiavun antaminen ja potilasevakuointi.

Harjoitustilanteessa rajanläheisellä vesialueella etsitään kahta Suomen puolelta liikkeelle lähtenyttä kalastajaa, jotka eksyvät huonoissa sääolosuhteissa, kokevat konerikon ja loukkaavat itseään rantautuessaan heille tuntemattomaan paikkaan.

Harjoitukseen osallistuu Suomen puolelta noin 15 henkilöä Pohjois-Karjalan rajavartiostosta, tullista ja Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksesta. Etsinnöissä Suomen puolella käytetään rajavartioston ja pelastuslaitoksen venekalustoa. Venäjän puolella harjoitukseen osallistuu rajavartiopalvelun, tullin ja hätätilaministeriön henkilöstöä ja kalustoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *