Vaalit numeroina

Tohmajärvellä eduskuntavaalien tulos muodostui seuraavanlaiseksi (suluissa muutos vuoden 2008 kunnallisvaaleihin nähden): keskusta 35,8 prosenttia (-12,1), sdp 23,7 (-5,5), perussuomalaiset 21,9 (+17,7), kokoomus 7,4 (-4,6).

Ääniä annettiin 2670 ja äänestysprosentti oli 66,6 (62,8). Ääniharavia olivat Tohmajärvellä Olli Riikonen (kesk.) 410 (ääniä kaikkiaan 1029) ja Jouni Martiskin (sdp) 360 ääntä (kaikkiaan 1067). Kumpikaan ei päässyt kansanedustajaksi. Muualla asuvista ehdokkaista Hannu Hoskonen (kesk.) sai Tohmajärveltä  207, Anu Vehviläinen (kesk.) 176 ja Riitta Myller (sdp) 164 ääntä. Vehviläinen ja Myller menivät Pohjois-Karjalasta läpi.

Itäisellä äänestysalueella, jossa äänestyspaikkana oli Värtsilän koulu, sai keskusta 256 ääntä, perussuomalaiset 145, sdp 102, kokoomus 28, vasemmisto 24, kristillisdemokraatit 20 ja vihreät 7 ääntä. Äänestysprosentti oli 65,1.

5 comments for “Vaalit numeroina

 1. Olis se äänestysprosentti voinut olla Värtsilän äänestysalueella vähän suurempikin. Ei hyvältä näytä demokratian merkitys täällä itärajalla!? Mutta kansahan tietää; kuka sitten tulevaisuutta sietää? E.L.

 2. Merja Mäkisalo-Ropponen valittiin Pohjois-Karjalasta. Hän on entisiä tohmajärveläisiä, nykyinen joensuulainen. Olemme Yhteislyseon ajoilta koulukavereita ja hän on ollut töissä Kemiessä apteekissa. Paljonko Merja lienee saanut ääniä Tohmajärveltä?

 3. Tohmajärven Itäisen äänestysalueen (käsittänee Värtsilän) äänimäärä oli Mäkisalo-Ropposella 3 ja koko Tohmajärvellä 42.

  Lisätään vielä, että tohmajärveläisistä ehdokkaista Reima Ehrukainen (vas.) sai Tohmajärvellä 55 ääntä ja Ritva Simonen omalta listaltaan 37.

 4. Avoimen keskustelun linja, ja varsinkin tasa-arvoisuuden asiat nostettin esille pressan vaaleissa..

  Tyrmistyneenä kuuntelin tänään tv-uutisia; Eduskunta palasi tänään joululomalta työhönsä. 1,5 kk! (joululoma alkoi 21.joulukuuta)

  Kesäloman pituus on 2,5 kk. Lomia yhteensä 4 kk/vuosi. Huh huh!

  Kuka tämän on määrännyt ja milloin? Oletan, että ovat itse näin päättäneet, mieleisekseen..

  Niin ja palkatkin heillä on kuulemma liian pienet! No he voivat niitä omavaltaisesti korotella. Kuukaudessa kansanedustajan palkkio on 1.5.2011 lukien 6 335 euroa kuukaudessa + edut, jota en lähde erittelemään tässä.

  Kuukausipalkan lähde: Eduskunnan www-sivut.

  Onko tämä OK? Pitäisikö tälle asialle tehdä jotain? Kysyn vaan!!

  Olenko kateelinen, vai kohtuuden/liian ahneuden tajuava/ymmärtävä suomalainen? Mehän sen maksamme, veronmaksajat. Minäkin Kelan peruspäivärahalla jopa pärjään! Ulkomaanmatkoja ei pysty tekemään, hengissä selviän säästäen ja tinkien. Suu säkkiä myöten!!

  ps. presidentin palkka. Lainaus Uusisuomi sivustolta:

  ”Tasavallan presidentin palkkioon esitetään korotusta. Tasavallan presidentin vuotuista palkkiota esitetään korotettavaksi 1.3.2012 alkaen nykyisestä 126 000 eurosta 160 000 euroon.

  Tämä tekee noin 13 300 euroa kuukaudessa. Nykyisin presidentin palkkio on 10 500 euroa kuussa.

  Tuo korotus ei taida ihan sopia ns. indexiin… !!!

  Loppukaneetti: Vanhan kansan sanonnan mukaan: Ahneella on paskainen loppu. Mutta se ei päde nykypäivänä! Ahneempi pärjää muita paremmin, sopisi paremmin nykya-ajan kansan sanonnaksi!

  Kuka näistä on palkkioista ja etuuksista on päättänyt? Kansalaisetko .. ja missä vaalissa?

  Mihin ne valtion varat menevätkään? Näihin palkkoihin + super extra mexa avustuksiin mm. Kreikkaan..

  Kirveellä olisi töitä.. sekin vanhan kansan sanonta..

 5. Vain elähän hättäile, nimimerkki ”Ihmetellä pittää”. Nythän on alkanut taistelu ahneutta vastaan. Varmaan uusi pressa kohta jyrähtää kuin Kekkonen. Vai olisiko sittenkin pukki kaalimaan vartijana, kuten tavataan sanoa.

  Presidentin ylläpito kuulemma tekee veronmaksajille 19 miljoonaa euroa vuodessa. Sillä summalla pitäisi jo jotain saaha aikaan, muutenkin kuin seremoniamestarina. Jos ei, niin on aihetta ajatella, mitä me teemme koko presidentillä. Ja meillä täällä asuvilla on oikeus katsella asioita syrjäseutujen näkökulmasta. Viime vuosikymmeninä on näyttänyt siltä, että kaikki viijjään, eikä riitäkään – vain jotta markkinavoimille jäisi enemmän.

  Ite ihmettelen tällä hetkellä eniten sitä, että eilispäivänä Värtsiin kertyi noin 40 kommenttia. Se lämmittää kummasti pakkasella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *