Kylätalo kutsuu

Entiseen kunnanjohtajan huoneeseen tulee kylätalon komentokeskus. Kuvat EJ

Raimo Tiittanen harjoitteli keittiössä.

”Värtsilän kylätalossa liehuu lippu aprillipäivänä”, lupaa kyläpäällikkö Raimo Tiittanen. Jatkossa talo kutsuu tilojen kuntoonlaittajia ja käyttäjiä.

Entisen kunnantalon ohella ovat värtsiläisten käytettävissä piha-alue navettoineen, ainakin osittain Arppen aitta, viljamakasiini, renkitalo ja myllymuseo. Kruununa on varsinkin kesällä Jänisjoen rantapuistikko.

Suunnitelmia on jo monenmoisia ja lisää ehdotuksia satelee. Lopputilissä jouduttaneen miettimään, mitä kaikkea tiloihin saadaan järkevästi mahtumaan, jotta mielihalut toteutuvat ja taloudelliset velvoitteet saadaan hoidettua.

Tulenkestävään arkistoon mahtuvat pitäjäyhdistyksen rahat turvaan.

Yhdistysten ja kerhojen kannattaa käydä paikan päällä katsastamassa ja neuvottelemassa. Eri toimistotiloista ovat olleet kiinnostuneita yksityishenkilötkin.

Tilaisuuksia mahtuu kylätalon seinien sisällä järjestämään enintään 30 henkilölle. Tarjoilun järjestämiseen on erilaisia mahdollisuuksia.

Kylän yhteistä olohuonetta internetteineen ollaan puuhaamassa. Melko varmasti tiloissa tulee olemaan erilaisia vaihtuvia näyttelyjä. Kylän infopisteeseen pyritään järjestämään ainakin ajoittaista päivystystä esimerkiksi matkailun sesonkiaikoina.

Yksi taideteos seinillä jo on.

Näyttelytilaa?

Nuija odottaa kokouksia.

2 comments for “Kylätalo kutsuu

  1. Hieno asia, että Värtsilään saadaan nyt elävä kylätalo. Jos kahvio on kesällä auki, lupaan olla sen suurkäyttäjä uintireissujen yhteydessä.

  2. Hei Kaija!
    Siellä varmaan olis Sinullekkin jotain harrastus toimintaa kesä ajalle, uinti reissujen lomassa… voitas vaikka yhdessä suunnitella… miulla on hyvä idea! terkut leikkikaverilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *