Itähuolinta uudistuu

Itähuolinta Oy:ssä  vaihtui toinen omistajista 12.1.2011. Soile Lehtinen osti Lea Koukun osakkeita ja Lea jatkaa yrityksessä työntekijänä. Marita Määttänen toimii yrityksen toimitusjohtajana. Marita on ollut mukana yrityksessä jo 12 vuotta.

Itähuolinta on vuonna 1993 perustettu naisyrittäjien omistama yritys Niiralassa. Uuden omistuspohjan myötä palveluvalikoima on entisestään lisääntynyt. Yritys tekee itsenäisesti huolintapalveluja, maksaa Taxfree-palautuksia venäläisille asiakkaille. Yrityksessä toimii lahjatavaramyymälä, jossa on myytävänä mm. pohjoiskarjalaisten elintarvikeyritysten tuotteita. Venäläiset asiakkaat ostavat innokkaasti pohjoiskarjalaisia elintarvikkeita. Soile Lehtisen venäjän kielen taito ja kokemus Venäjän kaupasta edesauttaa markkinoimaan Pohjois-Karjalaa venäläisille asiakkaille.

Matkailuinfopiste uutta

Lisäksi Itähuolinnassa on posti ja Tohmajärven apteekin lääkekaappi. Myymälässä on oma kivikylä, jossa myydään Tulikivi Oy:n kautta Kermansaven ja Hukka-tuotteita. Uutena toimintamuotona on matkailuinfopiste, joka avataan virallisesti 8.3.2011. Tämän lisäksi yritys tarjoaa venäjän kielen käännös-ja tulkkauspalveluja.Vuoden 2011 lopussa syntyi uusi ennätys rajanylityksissä, kun aivan vuoden viimeisinä päivinä tuli täyteen miljoona rajanylitystä. Rajanylitys on vilkastunut koko ajan, kertoo toimitusjohtaja Marita Määttänen.

Yhteistyötä

Naistenpäivän tapahtuma on Itähuolinta Oy:n, Ketin ja ProAgria Pohjois-Karjalan yhteinen tapahtuma. Päivän aikana mm. maistatetaan pohjoiskarjalaisten elintarvikeyrittäjien tuotteita. Lisäksi tarjolla on kakkukahvit omistajanvaihdoksen merkeissä.

Uudistuneen Itähuolinnan avajaiset ovat 8.3.2011 klo 13.

Itähuolinta Oy:n myymälän kehittäminen lähti aikoinaan liikkeelle Soile Lehtisen hallinnoiman ProExport Russia hankkeen kautta, hanketta hallinnoi ProAgria Pohjois-Karjala. Haluamme olla mukana Karelia á la Carte -verkostossa ja Ketin elintarvikehankkeissa. Keti on myös luonteva yhteistyökumppani. Yhteistyöllä molempien organisaatioiden kanssa saadaan apua markkinointiin, tuotekehitykseen, tiedottamiseen ja tuotevalikoiman laajentamiseen.

2 comments for “Itähuolinta uudistuu

  1. Keti taitaa toimia paremmin – onko nuorta porukkaa? Hyvä niin.
    mirjasisko

  2. On mitä mainioin asia, että Keti on alkanut näkyä myös Niiralassa. Hyvin toivottavaa olisi, että sen käden jälki tulisi esille myös Värtsilän matkailutouhuissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *