Bensarallia riittää

Venäjän halpa bensa on Värtsilän matkailuvaltteja. Kuva EJ

Niiralan rajanylityspaikalla rajan ylitti helmikuussa lähes 74 600 henkilöä, missä on kasvua edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan lähes 19 prosenttia. Kasvua on ollut sekä venäläisten että suomalaisten rajanylittäjien määrissä. Viisumivelvollisia rajanylittäjiä oli 42 prosenttia.

Kaksi henkilöä käännytettiin puuttuvien maahantuloedellytysten vuoksi. Kolme epäiltyä rattijuopumustapausta havaittiin. Tutkintaan johti myös virkamiehen vastustamistapaus, johon liittyi liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja niskoittelu rajavartiomiestä vastaan. Tapaus on saatettu syyttäjälle syyteharkintaan.

Lisäksi Niiralassa havaittiin kaksi ulkomaalaislain rikkomusta, 18 liikenne- ja ajoneuvolain rikkomusta ja kaksi muiden säännösten rikkomusta. Rikkomusten seuraamuksina annettiin 10 rangaistusvaatimusta, kaksi rikesakkoa ja 10 huomautusta.

Maanantaina 28. helmikuuta ylitti moottorikelkka rajan Venäjältä Suomeen ja takaisin Tuupovaarassa. Tapaus on tutkinnassa ja käsitellään aikanaan rajavaltuutettujen kesken.

Öljymäelle Venäjän Värtsilän kupeeseen on kohoamassa uusi liikerakennus nykyisen kauppa-kahvilan taakse. Hankkeen takana on Sortavalan Piipunpihan omistaja. Kuva EJ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *