Kylätoimikunta lakkasi

Niiralan kylätoimikunta on päätetty lakkauttaa. Perusteena oli toiminnan hiipuminen, kertoo Jussi Raerinne. Toimikunnan tilillä olleet sata euroa lahjoitetaan Värtsilän koulun leirikoulutoimintaan.

Kylätoimikunta perustettiin 1985. Aktiivisinta toiminta oli 80-luvulla. Viimeksi saatiin talkoovoimin aikaan rantalentopallokenttä Sillankorvan asuntoalueelle vuonna 2004.

Raerinteen mukaan Värtsilän Pitäjäyhdistyksen perustaminen 90-luvulla ja aktiivitoimijoiden siirtyminen sinne vaikutti osaltaan toiminnan vireyteen. Hän toivoo pitäjäyhdistyksen vastaavan entistäkin tehokkaammin Värtsilän ja lähialueiden ihmisten tarpeisiin yhteistyössä Tohmajärven kunnan kanssa.

Yhteistyötä Raerinne toivoo myös vielä toimivien Kaurila-Muskon, Kutsu-Hukkalan ja Saarion kyläyhdistysten kanssa. ”Myös Saarivaara-Hoilolan alueen kanssa voisi yhteistyötä tiivistää, vaikka se vaatiikin kaupungin rajan ylittämistä.”

”Aikanaan Niiralan kylätoimikunta oli erittäin tärkeä ja vilkas toimija alueellaan. Vapaaehtoisten uurastus ansaitsee suuren kiitoksen.” Kylätoimikunta kampanjoi mm. rivitaloasuntojen, nopeusrajoitusten, liikuntamahdollisuuksien ja koulun remontoinnin puolesta. Juhlia järjestettiin, merkkipäiviä muistettiin ja syntyneitä rotinoitiin.

1 comment for “Kylätoimikunta lakkasi

  1. Mikäli kylätalohanke etenee, olisi elintärkeää että nyt jokainen yhdistys sitoutuisi käyttämään tiloja omassa toiminnassaan 100%. Emme tarvitse taloa jos käyttö on sitä että jokunen käy kerran viikossa lukemassa sähköpostinsa.

    Kesälle olisi mm. tarvetta eräänlaisena ”Luontokeskuksena”, vaihtuvat valokuvanäyttelyt, kahvimyynti ja opastuspiste. Voisimme työllistää kylämme nuoria, palvelut lisääntyisivät ja talo saisi päivittäistä käyttöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *