Sikkerin tie soralle?

Sikkerinvaaran maantie aiotaan muuttaa tänä vuonna soratieksi. Pohjois-Savon ELY-keskus on pyytänyt tästä kunnan lausuntoa. Ympäristölautakunta suhtautuu asiaan myönteisesti. Asia menee vielä kunnanhallitukseen.

Soratieksi muuttamista suunnitellaan, koska liikennemäärät eivät edellytä uudelleen päällystämistä. Sikkerinvaaran tiellä on pituutta 2,4 kilometriä. Se yhdistää Selkäkylän ja Niiralan.

Lautakunta edellyttää, että tien kuivatus ja kantavuus korjataan tarpeellisilta osin ja tielle rakennetaan asianmukainen kulutuskerros kunnossapidon helpottamiseksi. Kesällä on huomioitava lanaus ja pölynsidonta.

Teitten päällysteitä pyritään pitämään paikkaamalla mahdollisimman pitkään kunnossa, mutta ne voidaan muuttaa sorateiksi, jos paikkaustyö vaatii kohtuuttomia kustannuksia. Päällystystöiden rahoituksen on arvioitu vähenevän tulevina vuosina. Päätöksiä tehdessä huomioidaan liikennemäärien lisäksi tien varren maankäyttö, asutus, merkittävyys, kunnossapito ja liikenneturvallisuus.

Share

1 comment for “Sikkerin tie soralle?

  1. Kyllähän se näin on. Sivutie mikä sivutie.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *