Polkuretki Värtsilässä

Noin viiden kilometrin kävelylenkki rajalla on merkitty karttaan punaisella. Numerointi: 1. Kokoontuminen kesäteatterilla, 2. kylätalo luontovalokuvat, 3. lintutorni, 4. Myllymuseo, 5. Räykynvaaran juoksuhaudat, 6. Sääperin kotakeittiö, 7. rajan kävelyreitti.

Kaikille avoin sydän- ja polkuretki järjestetään Värtsilässä ensi sunnuntaina. Kävelyreittejä on mahdollisuus valita 1-5 kilometrin pituisina. Kello 10 alkavan tapahtuman aikana seurataan mm. hanhimuuttoa Hopeakallion lintutornilla ja tutustutaan valtakunnan rajaan.

Kyseessä on Maailman Sydänpäivän liikuntatapahtuma, jonka järjestelyissä ovat mukana Pohjois-Karjalan sydänpiiri, Tohmajärvi-Värtsilän sydänyhdistys sekä Joensuun Latu. Keskuspaikkana on kylätalo pihapiireineen.

Alkajaiskahvit ovat vanhassa viljamakasiinissa, jonka jälkeen on mahdollisuus tutustua kesäteatterissa Värtsilän historiaan, jota esittelee Seppo Pusa, sekä kylätalossa esillä oleviin Erkki Jormanaisen luontovalokuviin. Lintutornilla on kello 11 asiantuntijana Hannu Kivivuori.

Päivä jatkuu 11.30 polkuretken alkuverryttelyllä, jonka vetää fysioterapeutti Rauni Räsänen. Viiden kilometrin pituiselle rajan reitille startataan 11.45. Vyöhykelupaa ei tällä kertaa tarvitse olla, vaan rajavartiosto hoitaa asian nimilistan ja henkilötunnusten avulla. Reitti kiertää Räykynvaaran tornin ja juoksuhautakaivantojen kautta ja Jänisjoen yli valtakunnan rajalle, josta jatketaan Sääperinjärven itäpäähän ja edelleen Sääperin rannalla olevalle kotakeittiölle. Siellä on kello 13.30 nokipannukahvia ja makkaroita. Rajalle lähtijöitten on syytä varata kumikengät.

Jos ei halua rajalenkille lähteä, voi tutustua Myllymuseoon ja kävellä lyhempää parin kilometrin reittiä tietä pitkin Sääperin kotakeittiölle.

Joensuusta tulee Värtsilään väkeä busseilla. ”Kaikilla paikkakuntalaisilla on mahdollisuus osallistua tapahtumaan, vaikka ei olisi sydänyhdistyksen jäsen. Edes sydänsairautta ei tarvitse olla”, kertoi sydänyhdistyksen puheenjohtaja Kalervo Mantsinen.

2 comments for “Polkuretki Värtsilässä

  1. Hyväntuntuinen ohjelma, jospa minäkin?MP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *