Aamulla kello kuusi

Sunnuntaina 7.9. jatkettiin maatalousnäyttelyä kello kuuden aikaan lypsykilpailulla. Myös hevosten puhdistamisessa ja esittelyssä kilpailtiin, samoin kirvesvarren ja muittenkin veistoesineitten valmistuksessa.

Juhlajumalanpalvelukseen kokoonnuttiin kello 10. Ylijohtaja Uuno Brander puhui 12.45, agronomi Viljo Ilmoniemi esitelmöi 13.30, agronomi Akseli Brander 14.15 ja metsätalousneuvoja R. Välimäki 16.15. Torvisoittoa oli tietenkin välillä. Päättäjäissanat lausui maisteri Vinberg, minkä jälkeen laulettiin Maamme.

Sununtain juhlailtamissa kello 20 esitti tervehdyssanat tilanhoitaja V. Mäenpää ja lausuntaa pankinjohtaja V. Ahpo. Esitelmävuorossa oli agronomi Heikki Cantell. Duetto lauloi ja toisen esitelmän piti konsulentti Eino Aaltonen. Näytelmän ”Oikea morsian” jälkeen päästiin vihdoin tanssimaan.

Pari kertaa päivässä piti syödäkin. Ravintola sijaitsi näyttelykentän vieressä kansakoululla. Annos liharuokaa maksoi 4 markkaa, kaurapuuron sai 2 ja jälkiruoan 2,50 markalla. Voileipiä oli tarjolla leikkeleiden kera ja ilman, lisäksi piirakoita, maitoa, kahvia, teetä ja leivoksia. Limonaadi maksoi 2 markkaa pullo ja sitronasooda 2,50 sekä kaljapullo 3 markkaa. Savukkeita oli tarjolla eri hintaisia.

Näyttelyn yleislipun hinta oli 15 markkaa kahdelta ja 10 yhdeltä päivältä.

Kotiteollisuusosastolla oli esillä talous- ja huonekaluja, siis itse tehtyjä, ajo- ja kulkuneuvoja osineen, kehruu-, kutoma-, ompelu- ja neulontatöitä sekä miesten ja naisten sekalaisia teoksia ja lampaanvilloja. Värtsilän marttayhdistys oli asettanut näytteille erilaisia ryhmiä niin tälle kuin kotitalousosastolle, mm. kasvitarhatuotteita ja säilykkeitä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 comments for “Aamulla kello kuusi

  1. Ja minä luin tämän vasta illalla kello kuusi.

    Täytyykin laittaa huomiseksi kello pärräämään jo 5.30, että ehtii tuoreelle uutisannille.

  2. Kiitos, Tuula! Jatka Värtsilän menneisyyden esillä pitämistä Värtsissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *