Maskotit seikkailevat

Kah, tuttujahan täällä. Kuvat EJ

Värtsilän maskotit Bambi ja Bimbo ovat tulleet esille metsien kätköistä. Ihan katselivat kuin tunteakseen. Vähästä se ihmisen mieli ilahtuu.

Apua, ka-karhun karvaa, I-ihanus, heti tänne...

Hyvinvoivilta metsäkauriit näyttivät talven jälkeen. Pelloilla saattaa olla jo sen verran vihreää, että ne löytävät jotain suuhun nyhdettävää.

Hieman myöhemmin huomasin, että seuraan oli liittynyt kolmas, pienikokoisempi yksilö. Lieneekö ollut edelliskesäinen jälkeläinen?

Ilomantsintien töyssyhidasteet tuntuvat nyt melkein tarpeellisilta, sillä metsäkauriit seikkailevat vilkkaasti liikennöityjen teitten ylitse. Toivottavasti ihmiset onnistuvat viisaampina väistämään, eikä satu törmäyksiä.

Autoilijoiden on syytä varoa.

1 comment for “Maskotit seikkailevat

  1. Muutama päivä sitten näin ilmeisesti nuo samat kaunokaiset. Sallisen talosta vähän matkaa Kaustajärven suuntaan. Olivat pellolla, josta katselivat minua kotvan aikaa. Sitten lähtivät tien reunaa myöten ja – loikkasivat tien yli. Oli komea loikka, ei hiponutkaan alfalttia. Menivät kohti Piilovaaraa, ja siellä parin sadan metrin päässä pomppi kolmas villisti niin korkalle että ihmettelin miten se on mahdollista. Sillä oli varmasti hauskaa tai sitten se yritti houkutella jompaa kumpaa niistä kahdesta. – Muuten olen samaa mieltä kuin kaima muutama päivä sitten tässä lehdessä. Töyssyt kuntoon ja niiden lähelle tiehen laajennus lintuharrastajia varten. Kauriiden juoksuaikaan varoitusmerkki ja saahan se 50 lätkäkin olla paikallaan. Toimenpide vahvistaisi osaltaan Värtsilän mainetta lintulaaksona. Herkkupaloina voi nauttia myös kauriin loikasta.
    Ajatukset nousevat siiville!!! E.L.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *