Lippu korkealla

Toimittaja on jo ammattinsa vuoksi tottunut suhtautumaan kriittisesti erilaisiin ”kotkotuksiin”. Värtsilän tulevalla kylätalolla käydessä tuli kuitenkin vakuuttuneeksi, että onnistumisen mahdollisuudet ovat tällä hankkeella hyvät. Värtsiläiset voivat huoletta pitää lippua korkealla. Tuskin tilat ainakaan vajaakäytölle jäävät.

Onhan tässäkin tapauksessa omat riskinsä, mutta niitten suuruus on kokonaan kiinni värtsiläisistä itsestään. Mahdolliset vaikeudet lienevät lähinnä taloudellista laatua. Siksipä esimerkiksi paikkakunnan yhdistykset saattavat joutua hieman tinkimään omasta mahdollisimman suuren voiton tavoittelusta yhteiseksi hyväksi. Aikuiselta väeltä on varmaan kohtuullista odottaa vastuullista asennetta tässäkin kyläkunnan yhteisessä asiassa.

Erilaisen toiminnan aika on käsillä. Paikkakunnalla lienee asiantuntijoita sanomaan, minkä väristä maalia kuhunkin seinään kannattaa sivellä. Heitä kuunneltakoon, kun se aika tulee. Kaapin paikan tietänee parhaiten naisväki, jota tuskin tarvitsee Värtsilässä erikseen talkoisiin houkutella. Heidän lisäkseen kylätalo tarvitsee ennen kaikkea nuoria, riskejä miehiä, joilla on homma hanskassa. Tottahan nyt yksi kylätalo pystyssä pysyy.

1 comment for “Lippu korkealla

  1. Toivotaan niin ja että järjestys säilyy. Mielenkiinto pysyy pidempään ja uusia touhuajia ilmaantuu entisten tilalle.mirja sisko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *