Tiedottaminen kannattaa

Yhdistysten ja seurojen kannattaa suunnata tiedotustaan myös ulospäin. Muutoin saa helposti sisäänlämpiävän salaseuran maineen.

Ilahduttavaa on, että esimerkiksi Värtsilän pitäjäyhdistys, joka on keskeinen toimija paikkakunnalla, on nimennyt peräti kaksi hallituksen henkilöä tiedottajiksi. Oletettavasti erilainen media kohta hukkuu tiedotteisiin ja kutsuihin tulla jutuntekoon. Värtsilän etu nimittäin on, mitä useampi toimittaja ja kuvaaja täällä pyörii. Eikä tiedotteita ja kutsuja lähetellessä kannata närkästyä, vaikka aina ei tärppää. Media toimii paljolti omilla ehdoillaan sen ammattitaidon varassa, joka sillä on.

Toivottavasti tiedotteita joskus lennähtää Värtsinkin suuntaan. Olemme muuhun mediaan verraten miltei kokonaan tällaisen hyväntahtoisuuden ja talkoohengen varassa, koska Värtsillä ei ole palkattuja toimittajia. Ite yritän tehä minkä mies vain voi, mutta tässä iässä se on kovin vähän. Haluja on, mutta…

Värtsin palstat ovat alusta alkaen olleet avoinna ilmaiseksi paikallisten yhdistysten tiedotteille ja ovat jatkossakin. Pieniä juttuja sekä kuvia toiminnasta ja erilaisista päätöksistä toivotaan ja ootellaan. Ennakkopuffitkin saavat helposti tilaa. Kaikkia tällaisia voi lähettää sähköpostissa, eikä pilkkuvirheisiin tuijotella, kunhan faktat ovat paikallaan.

Värtsillä ei ole itsellään sellaisia resursseja, että voisimme seurata tuntikausia erilaisia kokouksia tai tapahtumia. Sensijaan tarjoamme foorumin, yhden monista, joka tavoittaa väkeä melko laajalti yhdistyksen ulkopuoleltakin. Uutiskynnyksemme on useimmiten paljon matalampi kuin muilla.

5 comments for “Tiedottaminen kannattaa

 1. Värtsilän Pitäjäyhdistys on pyyteettömästi ja henkilöt vapaaehtoisesti sekä ilman palkkaa kylämme kehityksen eteen työtään tehneet.

  Hatunnostonarvoista on pitkäaikaisen kyläpäällikkömme Hempan työ, sekä myös taustalla paljon toimineen ”Liiteri-Matin” uskomaton panos kylätoiminnassa.

 2. Tuo kaikki on totta, sen verran olen päässyt jo jyvälle kylän asioista. Kaikki sympatiat Värtsissä ovat kyläyhdistyksen puolella etenkin nyt, kun kylätalo on tullut kuvioihin mukaan. Ei siinä muuta mahollisuutta oo kuin yhteen hiileen puhallella.

 3. Esimerkkiä tiedottamisesta kannattaa ottaa varmasti pitäjäyhdistyksestä, mm. näkyvyys täällä Värtsissä usein. eikä hullummat nettisivutkaan heillä ole. Ajantasaista tietoa. Tuovat esille myös muita yhdistyksiä, esim. kokouskutsujen muodossa.

  Rohkeasti esille ja mukaan kaikki! Tapahtumia ja kerrottavaa on jokaisessa yhdistyksessä. Digikamera mukaan järjestettyihin tapahtumiin ja reissuihin.

  Visioni parin vuoden päähän. Värtsilän kylä on suomen VUODEN KYLÄ!

  Pitkään jatkunut ”apatian tila” on historiaa! Siihen on varmasti vaikuttanut kylän alasajo palveluiden osalta, kuntaliitoksen jälkeen.

  Kylätalo antaa uutta intoa ja piristysruisketta Värtsilälle!

 4. Kuka sie – avoin täytyy olla – on paljon mukavampaa.
  mirjasisko

 5. Lainaan ”Mie” nimimerkin kommenttia.

  Pitkään jatkunut “apatian tila” on historiaa! Siihen on varmasti vaikuttanut kylän alasajo palveluiden osalta, kuntaliitoksen jälkeen.

  Mistä ”apatiasta” nyt puhe on…? Kylätoimintamme on ollut erittäin elinvoimainen niin ennen kuntaliitosta kuin jälkeenkin!

  VUODEN KYLÄ asiassa haluaisin kanssasi samaa mieltä olla! Sen
  nimikkeen tämä hikipitäjä olisi kyllä ansainnut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *